Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja mam analogiczną kartę z tym że właśnie 4GB ale dzięki za odpowiedź - ciekawi mnie czy ktoś używa z D80 takich 16GB? (osobiście wolę kilka mniejszych ale z ciekawości pytam )
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Lexar albo Sandisk, na pewno nie Kingston. Najlepiej kupić kilka mniejszych kart niż 1 większą.

Domyślnie

Jadę od dłuższego czasu na kartach A-Data. Sprawdzały się w D50, sprawdzają się w D80. Miałem 2GB, teraz doszła jeszcze 4GB SDHC. Kiedyś byłem przekonany do PQI ale kolega miał z nią jakieś problemy i tak jakoś... na nie krzywo patrzę od tamtego czasu.

Oszczędny w słowach Awatar Crowley
    Miasto
    Wyszków/Gdańsk

Domyślnie

Ja posiadam dwa razy Emtec 4GB i jak dotąd odpukać nie było żadnych problemów. Do tego taniocha.

Domyślnie

3 razy Sandisk Extreme III 2GB
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

W instrukcji aparatu stoi napisane że można do niego pakować karty do 4BG. Jeśli z większymi nie ma problemu to nie oznacza że nie wystąpią. Osobiście radzę stosować się do zaleceń producenta.
    Ja stosuję zwykłe najtańsze SDHC SanDisk i jestem z tego powodu niezmiernie szczęśliwy. Seryjnych zdjęć nie preferuję więc super szybkie karty mi niepotrzebne.
    Nikon D7000 | Nikkor 35 f/1.8 G| Nikkor 50 f/1.8 D| Nikkor 18-70 G |Nikkor 70-300 G | Kenko extension tube set | Nissin Di622 Mark II | Velbon Sherpa 600 |

Oszczędny w słowach Awatar Crowley
    Miasto
    Wyszków/Gdańsk

Domyślnie

A D80 to w ogóle jest w stanie być szybszy od nawet najzwyklejszej karty? Zdaje się, że Rockwell kiedyś robił test i różnice między kartami wyszły dopiero przy zgrywaniu z nich danych przez porządny czytnik.
    Oczywiście drugą sprawą jest jeszcze jakość wykonania poszczególnych kart.

Domyślnie

No ja mam Extreme III ale nie wiem czy teraz nie kupię sobie jakiś SanDisków Ultra II bo chyba różnicy wielkiej nie zauważymy mając karty 10 czy 15MB/s a ExIII mające np 20MB/s - w końcu NEFy z D80 nie są jakieś wielkie a aparat ma przecież jakiś bufor
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

sandisc extreme III - 4gb, 2gb - zero problemów.

Domyślnie 16gb dziala z d80

Ja uzywam lexar sdhc 4gb, bardzo szybka przy kopiowaniu zdjec do kompa, kilka miesiecy temu zakupilem adata 16gb cos kolo 100zl, dziala bez zarzutow, wolniejsza przy kopiowaniu do kompa i przy dluzszych seriach troche sie muli ogolnie ok, ta pojemnosc powala jeszcze mi sie nie zdarzylo jej zapelnic pokazuje 2,1k fine lub 1,3 k raw
    nikon D80, S18-50/2.8, S70-200/2.8, N18-200, SB800; F70, N28-80, N70-300, SB28

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów