Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Żarcie :)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

mam nadzieje że patrząc na te zdjęcia sięgacie do lodówki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    częstochowa

Domyślnie

przepraszam - co jest na 15?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez padre Zobacz posta
    przepraszam - co jest na 15?
    Smalec ze skwarkami

Domyślnie

Zdaje sobie sprawe, ze fotografia jedzenia nie jest latwa sprawa. Jedzonko na Twoich zdjeciach jest zapewne wysmienite, ale same zdjecia (przynajmniej w mojej ocenie) tego zupelnie nie oddaja.

Obrobka jest bardzo niejednolita i niestaranna - popatrz chocby na 6, gdzie lokalny kontrast jest grubo przeciagniety, dajac bardzo niekorzystny efekt albo na 8, gdzie zdjecie wyglada mdlo.

Kadrowanie oraz sama stylizacja jedzenia tez nie wydaje sie byc mocna strona tych zdjec - nie wiem jak dla innych, ale ten ogon na 1 mnie osobiscie przerazil, na 15 nie mam bladego pojecia co sie znajduje, a juz tym bardziej czy chcialbym to zjesc, a 5 wyglada jakby pieczen spadla na ziemie, ktos ja podniosl i znow wsadzil na talerz. Kompozycja wiekszosci kadrow tez do mnie nie przemawia. Najciekawsza wydaje sie byc 9.

Mam nadzieje, ze nie urazi Cie to co napisalem a jedynie zmotywuje do dalszych zabaw z tym jakze smakowitym tematem

pozdrawiam
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

15 to chyba jakies ciasto, a w zasadzie lukrowa powierzchnia z rodzynkami. i czym jeszcze - moze jakies drozdzowe.

Podobnie jak ArtX, duzo kadrow nie przemawia do mnie . Jak zobaczylem foto 1 to myslalem, ze chcesz pokazac serie jedzenia troche z innej strony (o czym przekonywal mnie ten ogon rybi) , potem doszedlem do wniosku, ze jest to jednak proba z przedstawieniem fotojedzenia w bardziej tradycyjny sposob.

Wydaje mi sie ze zbyt duzo chaosu jest w nich, wiele elementow poucinanych, ktore mogly grac ladnymi akcentami. Nie wiem , ktory raz probujesz bawic sie z takim tematem, ale moze popatrz tez na necie na inne foto jedzenia. Zobacz na co zwraca sie uwage , jakimi srodkami sie operuje, a potem znajdz swoj wlasny sposob na pokazanie jedzenia.

DO tego zwracaj tez uwage na drobiazgi jak na foto 11. Dlaczego pokazywac defekt grzybka? W tym przypadku albo zamarkowac w programie, albo delikatnie go obrocic. Pamietaj tez, ze mala GO to nie jedyny srodek przy fotografii, niekiedy wskazane bedzie zastosowanie znacznie wiekszej!

Pozdr.j
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

To są zdjęcia reporterskie i to jest jedyne wytłumaczenie haosu i niedociągnięć.
    Brak czasu , mozliwości wystawienia na światło i samego światła do większego GO, obrócenia jedzenia itp itd.
    Oczywiście będę walczył w temacie bo mnie zaciekawił
    Jak pokazać żarcie żeby było smaczne
    Dzięki za podpowiedzi

Uprawnienia umieszczania postów