Szukaj
moim zdaniem lepsza 1. czyli kolor![]()
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
na bw - ale nie jestem pewien - jakby twarz przepalona, albo mój monitor tak oszukuje![]()
nie jestem specjalistą ale na cz/b modelka zlewa się ze ścianą, poza tym tej ściany jakby za dużo. Wybieram kolor
D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8
dla mnie kolor, brakuje mi ciut lewej strony, ogolnie sympatycznie : )
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
Wystarczy zerknąć na histogram - on prawdę powie. Rzeczywiście jest trochę za jasno - w wielu miejscach jasności dla kanału czerwonego są na 255, a w niektórych (np. czoło) mamy też 3x255. Ale są to detale i nie ma co się czepiać. zdjęcie fajne - modelka ma miłe spojrzenie, całość ładnie skadrowana i ciekawa. Ja jestem na tak.
Jak już wspomniał Zbigniew: przepały sprawdza się na histogramie, i to najlepiej dla każdego kanału osobno. Nawet na skalibrowanym monitorze "na oko" można się w wielu przypadkach pomylić. I to zarówno w dwie strony: widzieć przepał gdzie go nie ma i na odwrót.
pozdr.
C5D
Kolorek jest fajny. Ale za mało mi lewej strony zdjęcia... za ciasno tam..
Skontaktuj się z nami