Wiesz nie zaoszczędzisz mi niczego. Mam czas i ochotę to robię. Zabawa jest przednia.![]()
Szukaj
Wiesz nie zaoszczędzisz mi niczego. Mam czas i ochotę to robię. Zabawa jest przednia.![]()
Nikon FX Tamron Tokina Nikkor Sigma Lowepro Panagor
No to superW taki razie pochwal się efektami jak skończysz
![]()
D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.
ok
Swoją drogą teraz zmniejszyłem rozmiar dyfuzora. Dzięki zamocowaniu go na brakecie, mogę przesuwać go do przodu, mocując bracket lekko po skosie. Dyfuzor ma ok. 1,5 długości SB-800. W torbie to już wystarczająco mały obiekt.
Pomaluję na czarno, dorobię napis NIKON i będzie git![]()
Dobry pomysł z łiskaczem, chyba poszukam jednak ciasteczek w metalowym pudle, bo Johny troszkę za drogi
Kapucha, Dyfuzor może być wykorzystywany ze wszystkim, od lampy wbudowanej, przez SB-400, 600, 800, do 900. Ja ze swojego poprzedniego modelu korzystałem na wbudowanej, SB-800 i Nissin 26T. Kwestia jak zostanie zrobiona część nasadowa.
Dark nie ma problemu , moge Ci sprezentować puchę :P
Pucha po 0,7 ma 27cm x 8cm x 8cm.
U mnie Johnnie to częsty bywalec po za wódką której mi z wesela dużo zostało.
Jak twój dyfuzor przypasuje to pucha jest twoja.
Dziękuję za propozycję, ale niestety wylot dyfuzora mam troszkę większy. Jakieś 18x10cm, będzie wystawał
Ja ostatnio polubiłem absynt... ale to już dziki offtop się robi![]()
Ostatnio edytowane przez arsiser ; 10-03-2009 o 10:45
nie rozumiem - mam zdjęcia na PicasaWeb i nie chcą się tu wyświetlać
Trudno mi powiedzieć, czy nieostrości to nie tylko kwestia TC ale poruszenia i zbyt dużego otworu przesłony. Domknij przesłonę, ustabilizuj aparat, może wyjdzie lepiej. Światło ładnie rozprasza, ale pewnie trzeba podbić kontrasty.
Możliwe ale robiłem je na próbę i to przy koszmarnym wczesno-porannym szarym świetle. Jak patrzę w wizjer ustawiając ostrość żę mam coś z prawym okiem, rozmywa mi się obraz. Nigdy nie miałem żadnej wady wzroku a tu taka przypadłość. Wypijam kawę i popróbuję- softboxik powinien pomuc z oświetleniem a przymykanie przysłon ok- próbowałem ale za ciemno było.
Sanki muszę skołować bo bez tego nie jest łatwoa żona już krzywo patrzy - sprzęt taki i taki a do tego nie znosi robaczków
![]()
Darku czy w swoim dyfuzorze zastosowałeś w środku folię aluminiową ? takie głupie pytanie
Skontaktuj się z nami