Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: luzy 18-70

Domyślnie luzy 18-70

Witam mam problem posiadam D3 i 18-70. Problem polega na tym ze obiektyw kupiłem niedawno i ma luzy, luzy wystepuja miedzy "tym co wychodzi" a cala reszta obiektywu siegaja do ok 3 mm, czy to normalne?? kto z Was ma taki obiektyw? Do tej pory korzystałem ze stałek wiec nie dopatrzyłem sie czegos takiego.

Domyślnie

Bez obaw. Ten typ tak ma.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Mój tez tak ma .

Domyślnie

Za kolegami... mój18-70 tez tak ma, więc to normalka. Na początku się martwiłem, ale idzie się przyzwyczaić. Nie przejmuj się i nie zwracaj na to uwagi. Nie zauważyłem, żeby to miało wpływ na jakość fotek. Więc głowa do góry.

Pozdrawiam i życzę udanych fotek rozklekotanym 18-70 (co zamierzam dzisiaj czynić).
    Paweł

P.S. D3 + 18-70... nietypowy zestawik

Domyślnie

Mój, pomimo słusznego przebiegu, miał luzy liczone w mikronach. Kto go miał w łapach i porównywał ze swoim dziwił się, że jest tak dobrze spasowany. A ostrość była nie do odróżnienia od 50 1.8. Jednym słowem genialna sztuka była.

Oszczędny w słowach Awatar matteo_
    Miasto
    Sieradz/Poznań

Domyślnie

zgadzam sie z przedmówcami. Tak juz jest po prostu. Trzeba sie do tego przywyknąć a najlepiej nie zwracać uwagi
    D300|Z 16 f/2,8|N 24-70 f/2.8G|N 180 f/2.8 ED|SB-900

Domyślnie

Mój ma luzy, za to żyleta jest...

Domyślnie

Ale ten obiektyw winietuje na pełnej klatce. Coś mi śmierdzi ten wątek...

Domyślnie

Autor wątku chyba zapomniał dopisać dwóch zer do modelu swojej puszki. A tak w temacie to miałem go i rzeczywiście miał spore luzy. Ci co piszą, że żyleta to chyba nigdy niczym lepszym nie robili, ale generalnie nie jest najgorszy, zwłaszcza biorąc pod uwagę wspomniane luzy.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów