Szukaj
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Strasznie mi się podoba wieloplanowość tego kadru - niby wielki bałagan, ale wszystko tworzy dla mnie spójną całość.
A co do tego "za ciepło" - tak sobie myślę czy WB ma zawsze służyć tylko i wyłącznie wiernemu oddaniu kolorów? Czy nie jest czasem tak, że WB tworzy w pewnym sensie klimat tego (lub innego) zdjęcia? Dla mnie ten śnieg wcale nie musi być w tym momencie biały jak skarpetki wyprane w proszku od Chajzera. Tutaj te cieplejsze kolory tworzą klimat zdjęcia - czuć to słońce i ciepło (tym bardziej teraz kiedy za oknem... sami wiecie, macie okna)
mi 1 bardziej odpowiada, kadrowo bardzo udane zdjęcie![]()
podoba mi sie rozklad planow na tej fotcefajna jest ...
a co do kolorow to ja tez lubie cieple kolorki i nie jestem fetyszysta idealnie bialego sniegu, bo jego kolor zalezy od swiatlatutaj co prawda mogl byc bielszy, bo to chyba srodek dnia (a nie zachod lub wschod) ale jakos szczegolnie nie przeszkadza ...
Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi
Któryś raz,z kolei .....WB NIE JEST OBOWIĄZKOWE.....każdy orze jak może....proszę nie mieć pretensji,że potem ktoś będzie miał odwagę cokolwiek zakwestionować..
Pozdrawiam
Andrzej.
Hmm..., tak się zastanawiam...? Chyba bez podawania przez Ciebie nicka, jestem w stanie rozpoznać już Twoje zdjęcia na tym forum. Według mnie zdjęcie jest bardzo dobre i punkt dla Ciebie, że nie boisz się krzaków w kadrze![]()
Przyznaje, tez widze, ze snieg nadal nie jest bialy. Byc moze raz jeszcze zaczne z tym nefem od poczatkuAle cieszy mnie, ze kadr sie podoba.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Andrzeju, Andrzeju! Wymyśliłem kompromis!
z punktu widzenia czysto technicznego - WB nie jest OK
z punktu widzenia czysto merytorycznego - WB jest OK
PS. I mam nadzieję, że mówiąc o tych pretensjach to nie mówiłeś o mnieja po prostu mam dziś za dużo czasu to sobie drążę różne tematy
Zgadzam się z kolegą nothing - autor ma już bez wątpienia swój rozpoznawalny styl jeśli chodzi o kolorystykę.
Skontaktuj się z nami