Witam!
Po dwoch tygodniach szukania i rozmyslania kupilem do niedawno zakupionego d80 Nikkora 18-70. Po kilku dniach cos mi zaczelo nie pasowac na zdjeciach wiec zrobilem test na bateryjkach. Praktycznie na calym zakresie (jedynie na 70mm jest dobrze) mam BFNawet po przymknieciu do 5.6 dalej widac nieprawidlowosc AF'a. Do swojej puszki podpinalem N18-55 - bylo dobrze, N50 1.8 - bylo idealnie, nawet na 1.8, tair 135mm - tez dobrze. Jedynie ten nieszczesny 18-70 ktory mial byc moim podstawowym szklem. Co radzicie zrobic w takiej sytuacji? Czy jest mozliwe zeby to konkretne szklo na innym body pracowalo dobrze, a inna sztuka na moim nie miala BF'a?
Jestem troche podlamany, ostatnie 2 tygodnie aparat lezal w szafie przez brak normalnego obiektywu, teraz po wydaniu kasy nadal nie moge robic zdjecObiektyw kupilem przez forum i sie niestety przy pierwszej forumowej tranzakcji juz nacialem, poza wspomnianym BF obiektyw mial byc 'idealny' i czysty a niestety zakurzony w srodku
Poradzcie co zrobic z takim szklem, jestem lekko zdesperowany i nie wiem czy nie skoncze znow z 18-55 ktorego niezbyt lubilem...
Pozdrawiam.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami