Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Antycznie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Antycznie

Z szuflady, nie mam czasu robić zdjęć .

1

2

Czarny Rycerz zawsze zwycięża !

Domyślnie

Dla mnie 2. Szkoda tylko, że nie ma więcej dołu, bo to drzewko jakoś tak za nisko w kadrze (i za blisko krawędzi, swoja drogą)...

kulten
    Gość

Domyślnie

W dziwny sposób obrobiłeś do bw. Wydaje mi się, że za dużo szarości i samej czerni w drzewie Ci się pojawiło, zbyt dużo detali tym samym stracąc . Choć przyznam, że kadrowanie mniej typowe i nie oklepane jak dla tego miejsca.

Domyślnie

Dzięki za komentarze.
    Nad b/w popracuję
    To dodam kolor, może lepiej?

1.

2.

Czarny Rycerz zawsze zwycięża !

Domyślnie

Mnie się podoba..fajne...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Ja wole BW. mniej oklepane niż takie typowe widokówki...

Unhappy

Pytanie zasadnicze, co jest tematem głównym a co uzupełniającym? Zdj.1. a) drzewo? - ciekawe ale niedopracowane i czy zasługuje aby tutaj być TG? Mniejsze drzewo jest zbyt blisko TG i przeszkadza, b) ruiny? - wyraźnie w tle, niedopracowane. B. ciemna plama drzewa zdecydowanie odciąga wzrok od TG, c) wzrok samoczynnie przeskakuje z drzewa na ruiny na murek i z powrotem. Temat główny powinien zatrzymywać/przykuwać wzrok od razu, reszta jest uzupełnieniem i tłem. Zdj.2. a) jeśli drzewo TG, to zbyt małe i niedopracowane, b) jeśli ruiny, to proszą się o inne ujęcie, mają się czym pochwalić i zachwycić, c) góra/krajobraz - zbyt czarne drzewo mocno odciąga wzrok. Obydwa zdjęcia proszą się o inne ujęcia i kompozycję. Wybierając wolę 2.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów