jak chcesz tani skaner to za tyle kupisz płaskiego Canona 8800F, który bije to cudo na głowę
Szukaj
jak chcesz tani skaner to za tyle kupisz płaskiego Canona 8800F, który bije to cudo na głowę
pozdrawiam
Artur
z własnego doświadczenia wiem, że w domu lepiej zeskanować, bo laby zazwyczaj są ustawione do skanowania kolorowych klisz z większym kontrastem i podbitymi kolorami, żeby klientom się podobały... jednak po zeskanowaniu kliszy czarno-białej wybitnie zwiększa się ziarno...
a w domu wszystko wychodzi bardzo przyzwoicie![]()
mogę polecić EPSONa skanery...
Ostatnio edytowane przez vasco5 ; 15-01-2010 o 12:22
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
Kazdy odradza a ja zapytam czy ktos tym cudem skanowal o ktorym pisze bublik?
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
miałem możliwość skanować Canonem 8800f i Plustekiem Opticpro 64+ i wbrew "opiniom internetowym" ten Plustek wcale nie jest taki marny..
Jeśli zamierzasz zarabiać na skanowaniu , robić na nim profesjonalne skany pod zlecenia to raczej celuj w najwyższe półki i epsona/nikona..
Jeśli chcesz mieć ładne wglądówki na net - bierz tego plusteka a za zaoszczędzone złotówki: filmy czy chemię..
Skontaktuj się z nami