Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
    hermes_marana
    Gość

Domyślnie Fotografia otworkowa i d70

Czy jest jakiś sposób, żeby oszukać styki obiektywu w d70 i robić zdjęcia po ściągnięciu obiektywu?

sailor
    Gość

Domyślnie

kup stare 28-80 wybij soczewki bedziesz mial kamere otworkowa z regulacja przyslony

Domyślnie

hermes_marana, probowalem z moim D50 ale sie nie dalo

Domyślnie

Przecież można robić zdjęcia bez obiektywu. Wystarczy przekręcić na M.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Domyślnie

http://www.cdrom.pl/index.php?title=...afia_otworkowa

poczytaj , mozna , to swietna zabawa
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

oj mozna mozna, swiete slowa a i zabawa przednia. zycze powodzenia. walcze od miesiaca. niestety ale chyba wzory nie sa w pelni adekwatne do obliczen dziury. mnie sie caly czas nie udaje uzyskac ostrych zdjec. ale cwicze dalej. obecnie jestem na otworze 0,25 mm wiec juz calkiem maly ale w dalszym ciagu ostrosc nie taka jakbym chcial. zwiekszylem ogniskowa przy tej samej dziurze i otwor okazal sie za maly. obcinalo pewne barwy ale ostrosc w dalszym ciagu byla kiepska. wiem, ze ostrosci idealnej nie uzyskam ale nawet jej nie szukam. ale troche wiecej niz uzyskuje by sie jednak przydalo
    no i niestety ale dlugosc ogniskowej trudna do przeskoczenia. lustro przeszkadza zejsc ponizej standardu.
    ot i tyle moich dotychczasowych dywagacji w tym temacie.
    pozdr. s

Domyślnie

s - z ciekawości - pokaż jakieś efekty tych twoich prób - czego się można spodziewać?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

hermes_marana
    Gość

Domyślnie

Dzięki - o zwyczajnym przekręceniu na M nie pomyślałem

Domyślnie

Mozna ,mozna !!! Nizej kilka fotek z D-70.
    http://www.fotoforum.pl/gallery__Vie...series_id/1056
    Otworek ok 0.3 mm. Zabawa jest przednia ,polecam.
    http://pjolo.blogspot.com/ "Albo mieć, albo być"

Domyślnie

Czołem wszystkim! (w ogóle to mój pierwszy post na tym forum hehe) *=o)

Słuchajcie a powiedzie mi, jak przymocowujecie swoje dziurki do korpusu?
    W artykule do którego tutaj jest link jest pomysł z dekielkiem do body. Pomysł świetny i funkcjonalny, ale mi jakoś szkoda sobie niszczyć jedyny dekielek do body jaki mam... w sprzedaży nigdzie nie mogę znaleźć żeby sobie kupić dodatkowy... co Wy wymyśliliście ? Ev. gdzie mógłbym sobie kupić dekielek do body D70s ?
    Pokłony!
    Pokłony!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów