Close

Strona 3 z 27 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 265

Wątek: foto bank

Domyślnie

oczywiście - można czekać, ale to jest tak jak z aparatami - jeśli kupowałbym swojego D70 za 2 lata, to pewnie grosze bym zapłacił..
    to o czym piszesz - struktura folderów itd. już jest i to za niewygórowaną cenę:
    Apacer CD211 a manuala możesz poczytać tutaj
    wychodzi 198 zł plus dysk ok. 275 zł plus przesyłki - w sumie ok. 480 zł
    pewnie za 3-4 miesiące będzie taniej....
    Niedogodnością jest napewno brak informacji o ilości wolnego miejsca, a dobrze by było, gdybm mógł wykasować (po uprzednim obejrzeniu) dowolną fotografię z foto-banku...
    ale to już następnym razem...

pozdrawiam
    Grzegorz
    D70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    tez musze kupic DataBank ale ostatnio widzialem w MM za 750 złoty
    http://www.foto.pl/szczegoly.php?prz...9222&grupa_p=1
    nowszy i lepiej wygladajacy, ale jednak okrojony w stosunku do wczesniejszej wersji, ktora umozliwiala przegladanie struktury katalogow i kasowanie plikow/katalogow. Do tego we wczesniejszej wersji byl jeszcze wbudowany odtwarzacz mp3, ale dla wiekszosci uzytkownikow to chyba zbedny bajer.
    Po niemilych doswiadczeniach z moja pierwsza "mydelniczka" nie zaufalbym juz databankowi ktory nie umozliwia sprawdzenia, czy pliki znalazly sie na dysku. Oczywiscie przydalby sie podglad zdjec, ale na to trzeba jeszcze troszke poczekac, bo ceny powalaja
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Czy macie rozeznanie jaki dysk (firma, model) np. 40GB najlepiej nadaje sie do foto banku. Chodzi mi przede wszystkim o jak najnizszy pobór mocy.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

NIe sadze aby roznice w poborze mocy byly bardzo duze. Jesli databank bedziesz uzywal tylko jako worek na zdjecia to spokojnie mozesz wybrac dysk o mniejszej predkosci obrotowej - dyski 4200rpm zuzywaja okolo 10% mniej pradu w porownaniu z 5400rpm
    Osobiscie mam dobre doswiadczenia z dyskami Fujitsu.
    Pozdrawiam, Lolas

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Czy ktos posiada lub widzial Apacer CD211? Ten wyswietlacz to rewelacja i cena oczywiscie.
    Co wlasciwie mozna podejrzec na tym wyswietlaczu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anonymous
    Co wlasciwie mozna podejrzec na tym wyswietlaczu?
    Tutaj znajdziesz manual w formie PDF-u i wszystkiego się dowiesz....

pozdrawiam
    Grzegorz
    D70

Domyślnie

grisza , rozumież że nie ma żadnych problemów z RAW ?
    pozdrawiam
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

problemy ? myślę, że dla tego urządzenia jest zupełnie obojętne jakiego typu pliki przekopiowuje
    żadnych problemów nie mam
    od momentu zakupu parę razy zrzucałem całą kartę, a zdjęcia zapisuję NEF + jpg - zero problemów....

pozdrawiam
    Grzegorz
    D70

Domyślnie

Jest jeszcze model wyższy tego Apacera 311, muszę poszukać co to więcej może i ile kosztuje...
    Nikon D70 | N18-70mm | N70-300 G | S100mm macro 1:1 | E-Tank 40GB | 2x512MB Kingston Elite Pro | FanGier 1016 Pro | Soligor 118

Domyślnie

Czy ktos moze podeslac sklepy internetowe w Pl do tych zabawek.Konkretniej do Apacera i Wellanda Dziekuje
    | N D200 | | 28-70/2.8 | | 70-200/2.8 VR| | SB-800 |

Strona 3 z 27 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów