Close

Strona 15 z 27 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 265

Wątek: foto bank

Domyślnie

Panie i Panowie
    Zakupilem Apacer-a
    Uprzedzam jednak, ze nie bedzie zadnych testow, a zwlaszcza predkosci zap/odcz
    Sekunda w ta czy w tamta - wsio ryba.
    Dla mnie podstawowa zaleta jest to, ze nie musze sie martwic teraz zakupem dodatkowych kart - nadal dosc drogich. Za cene nizsza niz za karte 2GB mam obudowe i dysk 40GB.
    Pomyslcie tylko ile jest zastosowan takiego ustrojstwa.
    Podstawowa wada Apacer-a jest malo czytelny wyswietlacz.
    Ale to chyba juz nie ten wiek i nie te oczy Poza tym nie ma rzeczy idealnych.
    Nie chce nikogo przekonywac usilnie akurat do tego modelu, poniewaz nie uzywalem innych. ale moje pierwsze wrazenia z obcowania z nim sa wielce pozytywne.
    W miare mozliwosci odpowiem na pytania dotyczace ekdploatacji tegoz.
    Trochę cyfry, trochę analoga...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy
    Tylko 2 razy drożej więc bez punktów...
    A czas życia Bateriii? Jak podaje opis starcza na wgranie 3,5 GB - na Apacerze tesutję już 8 kartę i wskaźnik nie drgnął a to ponad 3,5 GB i jeszcze ciągnie...
    Ale cena to nie jest glowne kryterium, przynajmniej dla mnie, dochodzi funckjonalnosc, mobilnosc, wytrzymalosc itp.
    Jezeli chodzi o zuzycie pradu, nie testowalem tak duzych ilosci, ale zastanowmy sie, nacykac 3,5gb zdjec? Kto to bedzie ogladac

Mzielu, jezeli chodzi o testy to mozna cosik takiego zrobic, trzeba tylko wyznaczyc punkty wedlug ktorych mamy testowac, predkosc kopiowania nosnikow, chyba odpada poniewaz duzo zalezy od karty jaka mamy a konkretniej od predkosci odczytu.
    Ktos ma jakies propozycje?
    D80 | N 18-70 | T 17-50 2.8 | N 80-200 2.8 | N 24 2.8 | N 50 1.8D | SB800 | oraz inne klamoty |
    Zapraszam tekus.net | ŁÓDZKA GRUPA FOTOGRAFICZNA KORAB

Domyślnie

Właśnie odkryłem że działa też bez czytnika bezpośrednio czytając z D70 Ale kwas !!! Mam czytnik do sprzedania...
    nie wiem czy to tylko ja, ale d70 dziala jako usb 1.1 co jest wolniejsze od usb2 czytnikow, ale jako ze kozystam z czytnika, to nie mialem okazji sie o tym organoleptycznie nigdy przekonac.
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tekus
    Jezeli chodzi o zuzycie pradu, nie testowalem tak duzych ilosci, ale zastanowmy sie, nacykac 3,5gb zdjec? Kto to bedzie ogladac
    A TO PSZEPRASZAM...

3,5 GB zdjęć to raptem niecałe 300 NEFów - czy to dużo przy wypadzie wakacyjnym?
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

jeśli mam dać za fotobanka 1500zł, to nie lepiej kupić używany laptop za te same pieniądze?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    jeśli mam dać za fotobanka 1500zł, to nie lepiej kupić używany laptop za te same pieniądze?
    Nie uważasz, że wymiary są nieco inne? A czasami to ma znaczenie w podróży.
    Pozdrawiam, Piotrek

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

no pewnie, ale za to można sobie pooglądac do woli
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

no pewnie, ale za to można sobie pooglądac do woli
    Trudno się nie zgodzić, ale zawsze możesz sobie kupić Kul Łolkera Dwa w jednym
    Pozdr. P.

Domyślnie

Alf spokojnie wystarczy laptopik za około 1000 pln a i mniej nawet ...
    Po za tym można w wolnej chwili zdeka sobie zacząć obróbkę ...
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Za fotobank z 40GB dasz MAX 600zł. Za tyle nie dostaniesz laptopa, którego wsadzisz w tą samą torbę z D70 i pójdziesz fotografować.

tekus, np. jakie informacje znajdują się na wyświetlaczu, co na nim jest sygnalizowane w momencie podłączenia aparatu, porównanie prędkości odczytu z dysku, organizacja danych (np. czy za każdym razem ładuje do jednego worak i musimy pamiętać żeby w aparacie robić folder, czy sam dzieli na zzrzutu), bateria wewn/zewn i obsługiwane karty (co prawda można to zobaczyć na jakiś zdjęciach, ale warto zaznaczyć), ile czasu ładuje się bateria. Nie wiem co jeszcze.
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Strona 15 z 27 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów