Szukaj
Więc parę luźnych uwag, które przyszły mi do głowy:
1. Wybrałaś sobie dość trudne warunki oświetleniowe - tak mocne jednostronne oświetlenie spowodowało trudne do opanowania kontrasty - dobrze, że kombinujesz z zastanym światłem, ale chyba lepiej byłoby poczekać na mniej intensywne oświetlenie.
2. Widać przywiązanie i miłość dziecka do kota, ale opanować ruchliwe dziecko (a zazwyczaj każde jest ruchliwe) i ruchliwego kota w jednym kadrze to nie lada sztuka - stąd też kadry są nieco przypadkowe. Może więc lepiej kota odłożyć na bok i poćwiczyć z jednym modelem w kadrze i stopniowo dokładać kolejne "elementy".
3. Zdjęcie numer 1 - mimo przepałów i w sumie niezbyt udanego kadru ma w sobie to coś co do mnie dociera - pokazuje emocje i naprawdę bardzo mi się podoba i w tym momencie technikalia schodzą dla mnie na dalszy plan - natomiast gdyby było inaczej skadrowane (więcej dołu, może kwadrat...) byłoby naprawdę świetne.
Mam nadzieję, że choć trochę z tego co napisałem wyda Ci się sensowne![]()
balans bieli lata ci jak chce.
ja bym tez mocniej skontrastowal.
1. Przepalone, dziewczynka ma zamknięte oczy.
2. Podoba mi się. GO jest super dobrana.!! Lecz przeszkadzają te pojedyńcze włoski
3. Włosy z prawej strony są przepalone, lewe oczko w cieniu.
4. Fajnie to zdjęcie wyszło w BW. Na plus baaardzo GO. To bliższe oczko mi sie baaardzo podoba, ostre, światło sie odbija.
5. Włosy przypadkowo ucięte. Bluzka jest przepalona.
Oby tak dalej, a nawet lepiej.
Pozdrawiam, Rafał
Pozdrawiam, Rafał...
Wiem jakie to trudne zrobić dobre zdjęcie dziecka, Jasas dla mnie 3 jest super portretem mimo przepałów, 1 ma w sobie pokazane uczucie, a 2 gdyby tło jeszcze rozmyć byłoby świetne. 5 ma piekne oczy. Super i czekam na dalsze zdjęcia.
Pozdrawiam.
Przepalenia, balans bieli ... e tam, podoba mi się 1
A ja wyjątko o coś tylko zapytam - w jaki sposób/czym było konwertowane pierwsze zdjęcie do czarno-bieli? Pomijając wszystkie wady zdjęcia, podoba mi się bardzo właśnie konwersja, a w szczególności to, jak wyszła skóra.
Jedynka bardzo ładna jest a powiedz mi jak się nazywa rasa tego kotka ? Pozdrawiam
Świetna seria, podba mi się najbardziej 4 i 2(tam jeszcze kogoś widać?).
Reszta też się broni.
Pzdr.
Dziękuję wszystkim za cenne uwagi. Rasa rosyjski niebieski, dziecko pożyczone, na 2 odbija się nasza modelka. czekam na dalsze uwagi
Nikon D80
Skontaktuj się z nami