Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie lampy studyjne i SB600/800

witam.
    słuchajcie mam takie pytanie. posiadam dwie lampy studyjne CY300 oraz jedną SB800 i 3 lampy SB600. czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy można je wszystkie wyzwolić razem, bo mi się niestety nie udaje. nie wiem jak podejść do tego tematu? jeśli chodzi o body to mam do wyboru d50, 70s, 80 i D300. pozdrawiam

Domyślnie

sb-600 potrzebują fotoceli lub kabelka synchro a sb-800 ma ją wbudowaną. wszystko na manual i zadziała

Domyślnie

ok ale która lampa ma którą wyzwalać. studyjną mogę odpalić albo poprzez kabel synchro, albo przez lampe z apratu ustwioną na M. ale jak ustawić SB800 żeby tez się odpaliła. tą fotocela sie jakoś włącza w SB800?? a co z SB600 jak je połączyć. czy muszę mieć kostke z fotocela??

Domyślnie

fotocela w 800 ma symbol su-4 i w takim trybie powinna być ustawiona a 600 jak pisałem muszą mieć zewnętrzne fotocele lub kabelek

Domyślnie

ok dzięki rzeczywiście teraz już działa SB800 i lampy studyjne. to jeszcze zostały Sb600. czy to ma być fotocela na 1błysk czy na drugi?? a jeśli kabelek to jaki??

Domyślnie

na pierwszy. Są fotocele z trójnikiem, do podłączenia kilku lamp. Jak masz 3 sb600 to jest to wyjście, choć są wtedy w użyciu kable, niestety.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów