Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ireland

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kadry rzeczywiście fajne - tak w kolejności 1,3,2. Co do obróbki to jest rzeczą względną (a co nie jest ) ale mi osobiście wydaje się, że jest zbyt kontrastowo - szczególnie na 1.

Rozmowny Awatar langus
    Miasto
    OPOLSKIE/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

dla mnie w kolejności 3,1,2 co do kontrastu to za elix-em
    Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. J.P.II
    NIKON TEAM

bombel
    Gość

Domyślnie

Odbieram te zdjęcia mniej więcej tak: powodują dysonans poznawczy... Widzę, że przedstawiają egzotyczne dla mnie miejsca (czyli powinienm być zaciekawiony), ale jednocześnie wcale mnie nie ciekawią... Mam wrażenie, że to przez ogólny brak ikry i blasku, a nie prostego kontrastu.

Weźmy dwójkę: wymarzona sceneria! Piękna zatoczka, egzotyczna i ciekawa w układzie, ponure niebo, groźne, pionowe skały i falujące, groźne morze - czy można sobie życzyć czegoś więcej? A jakoś mało ciekawie i ogólnie mizeria...

Jedynka - to samo... Mogłaby świecić przykładem jako przedstawienie majestatycznych i potężnych drzew, a wygląda - rzekłbym - mocno umiarkowanie. Ani majestatu, ani potęgi, nie zaciekawia. Trójka - bez wyrazu, ot - krajobraz, a i to nie zapada w pamięć.

A zatem podsumowanie: wszystko mi mówi, że mogło być ciekawie, miało emanować potęgą i ezotyką w najlepszym wydaniu - a widzę, że jest nijako... Stąd dziwne uczucie, o którym mówię z początku.

Domyślnie

niby kadry przyjemne , ale brakuje tego koncowego "czegos" ... 1 mam wrazenie jakby byla rozciagnieta na boki a "splaszczona" od gory, jakby cos sie zle wgralo na serewr z wymiarami ...
    Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi

Domyślnie

napisał Bombel
    .....ale jednocześnie wcale mnie nie ciekawią... Mam wrażenie, że to przez ogólny brak ikry i blasku,.........
    zgadzam się z ta opinia - gdybym musiał wybierac to nr 2

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Troche tu, troche tam...

Domyślnie

Jedynka-wyrywa z kapci.
    Bajkowy klimat. Pewnie możnaby sie czegoś przyczepic-co z reszta zostanie uczynione-tuż za czy przed. Ja jestem pod wrażeniem tematu.

Uprawnienia umieszczania postów