Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Auto Em

Domyślnie

Toruń to piękne miasto.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

"ostry autoportret" jest przepiękny - kontakt wzrokowy Modelki z widzem jest wręcz namacalny.

Domyślnie

pozbądź się plamek, przeszkadzają w odbiorze, poza tym ładnie, podoba się

Domyślnie

Nic nikomu nie udowadniaj, tylko rób zdjęcia takie, jakie Ci się podobają - taka nieśmiała rada ode mnie.
    Na tym "ostrym" - dobry kadr, fajne oczy, mina nieco sztuczna... może przez te lekko rozchylone usta?
    W każdym razie jest dobrze
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Domyślnie

Kobiety mają tendencję do nienaturalnego układania ust, kiedy się je fotografuje. Nie wdając się w jakieś psychologiczne rozważania ( nie znam się na tym ), malkontentom może to przeszkadzać. Kadry są bardzo dobre, ale właśnie...
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

Domyślnie

Temu ostremu, do ostrości jeszcze troszkę brakuje. Zastrzeżenia jak do początków Noviki. Jeśli nieostrość jest elementem celowym zdjęcia - ok. Ale bywa, że jest błędem. Czyli, chcąc kiedyś zrobić ostre zdjęcie, może ci się ono po prostu nie udać i polegniesz, bo cały czas do tej pory robiłaś zdjęcia poruszone. Zatem podstawy techniki to jedno, a forma i koncepcja to drugie. Kto wie? Być może indentyczne zdjęcie, ale ostre jak żyleta byłoby jeszcze lepsze? Dopóki nie sprawdzisz, to się nie dowiesz
    Ale ja się nie czepiam - tak sobie generalizuję troszeczkę, akurat w tym wątku. Dobrze, że różne twarze widzimy i to już na plus. Pracuj dalej, będzie dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Temu ostremu, do ostrości jeszcze troszkę brakuje. Zastrzeżenia jak do początków Noviki. Jeśli nieostrość jest elementem celowym zdjęcia - ok. Ale bywa, że jest błędem. Czyli, chcąc kiedyś zrobić ostre zdjęcie, może ci się ono po prostu nie udać i polegniesz, bo cały czas do tej pory robiłaś zdjęcia poruszone. Zatem podstawy techniki to jedno, a forma i koncepcja to drugie. Kto wie? Być może indentyczne zdjęcie, ale ostre jak żyleta byłoby jeszcze lepsze? Dopóki nie sprawdzisz, to się nie dowiesz
    Ale ja się nie czepiam - tak sobie generalizuję troszeczkę, akurat w tym wątku. Dobrze, że różne twarze widzimy i to już na plus. Pracuj dalej, będzie dobrze.
    i tu się zgodzić z kolegą należy, do ostrości zarówno w tym ostrym jak i w początku to brakuje.

Do autorki, w zdjęciach wcale ostrość nie jest ważna żeby koledzy mnie nie zjedli napiszę że nie jest najważniejsza. Kiedyś specjalnie dobierano tak stałki by miały lekkiego BF żeby zdjęcia wychodziły bardziej miękkie.

Mi się podoba nie ostrość ale to co widzę na zdjęciu ... Jestem ciekaw co nam pokażesz następnym razem

Domyślnie

1. bardzo mi się podoba, ładnie zagrałaś, na 2. natomiast takie jakby znudzenie widzę na twarzy
    Fujifilm X-E3 23/2

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów