Niemiecki FOTOMAGAZIN podal ze nowa sigma 50-150 f2,8 bedzie dostepna jeszcze w tym miesiacu i bedzie kosztowac okolo 750 Euro.
![]()
Szukaj
Niemiecki FOTOMAGAZIN podal ze nowa sigma 50-150 f2,8 bedzie dostepna jeszcze w tym miesiacu i bedzie kosztowac okolo 750 Euro.
![]()
Czyli japońska cena ktora podałem:
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=28782
jest zbliżona (trochę niższa).
Pozdrawiam:
Andrzej
jeden z polskich sklepów podaje datę premiery na 15 września
pozdrawiam, IT
Wiedenski "Knips" wystawil juz cene 559 Euro -REWELACJA-
Zobaczymy czy optycznie tez bedzie taka rewelacja.
nie wiem jak poprzedniczka 70-200 mechanicznie wyglada ale ta moja jeśli hodzi i pierscien zoomka jest super.Popycham go palcem i płynnie jedzie zoomek.Jesli ta nowa tez tak bedzie miała, a myślę ,że tak to sama przyjemnosć. Miałem porównanie z pracą pierścienia zooma w sigmie 70-300 i 24-70, teraz wiem na czym polega róznica![]()
trochę się dziwię temu zakresowi ogniskowych. niewiele sie rózni od 70-200/2.8,
Jak ktoś ma tego tele, to nie kupi obiektywu który ma tylko 20 mm mniej a całą resztą zakresu sie pokrywa.
Chyba celowali w przedział "portretowy" ale mogliby zrobić mniejszy zakres i jednoczesnie jasniejsze szkło - np 50-100/2.0
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
A mnie ten zakres odpowiada, choć mógłby być troszkę "dłuższy". Idealnie bedzie pasowal do mojego T 17-50 a jasnosc 2.8 jest OK. Zaletą S 50-150 w porównaniu do S 70-200 lub N 80-200 jest dla mnie połowę mniejsza waga.
pozdrawiam, IT
Dla mnie też to poniekąd dziwny zakres.Zamieszczone przez Jacek_Z
pozdrawiam Krzysiek
sigma chce narzucić nowe standarty podziału ogniskowych 10-20/18-50/50-150/150-400 plus konwertery![]()
No nie wiem w czym ten zakres jest dziwny. Jest to obiektyw pod APS i po przeliczeniu daje w przybliżeniu jeden z najbardziej znanych standardów 70(80)-210.Nie było jeszcze czekoś takiego ze swiatłem 2.8. Wszyscy przecież czekamy na np. odpowiednik nikona 70-200/2.8 zaprojektowany tylko pod cropa. Ta sigma podchodzi ogniskową nawet wyżej, więc czemu jest "za krótka" Coś się ruszyło wreszcie.
D70, D200 | ........... | inne pierdołki |
Skontaktuj się z nami