Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: natalyy

Domyślnie natalyy

modelka: natalyy
    zdjęcie: y.aa.

1.
    backstage`owo

2.
    in bw

3.
    in color
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Foty dobre. W 1 przeszkadza mi ta lampa, ale tak iało być.
    W 3 brakuje więcej nogi.
    Poza tym dla mnie są ok

Domyślnie

Dla mnie jest dokładnie odwrotnie czyli foty słabe ;]

1. Lampa, za dużo lewej czyli kadr na nie. WB też na nie (twarz w kolorze ściany...), płaskie światło
    2. Szaro buro, błądząca gdzieś ostrość, mało dołu, za dużo góry czyli kadr na nie ( pasowało by pokazać zarys koszuliny z dekoltem a nie tak ciąć), płaskie światło
    3. Zamysł stawiania modelki odzianej w kolorystyce tła jakoś do mnie nie trafia. Światło nadal płaskie , chociaż ciut lepiej niż na pozostałych, kadr porażka , dużo lewej i to "podpieranie" zdjęcia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrygad Zobacz posta
    Dla mnie jest dokładnie odwrotnie czyli foty słabe ;]

1. Lampa, za dużo lewej czyli kadr na nie. WB też na nie (twarz w kolorze ściany...), płaskie światło
    2. Szaro buro, błądząca gdzieś ostrość, mało dołu, za dużo góry czyli kadr na nie ( pasowało by pokazać zarys koszuliny z dekoltem a nie tak ciąć), płaskie światło
    3. Zamysł stawiania modelki odzianej w kolorystyce tła jakoś do mnie nie trafia. Światło nadal płaskie , chociaż ciut lepiej niż na pozostałych, kadr porażka , dużo lewej i to "podpieranie" zdjęcia...

czyli ogólnie gorszych fotek nie widzialeś, co? haaa

1. mogłem dać w kwadracie, ale wolę tak. kwestia gustu. światlo nie jest płaskie. są trzy źródła światła, moim zdaniem głowa jest dość plastyczna. bw jest w porządku. robiem na pre i szarą kartę. to co Ty nazywasz "WB też na nie" - to bardziej efekt crosa, a nie pojechanego balansu. więc izi. mogę posłać oryginał
    2. to co Ty nazywasz "szaro buro" - nazywa się konwersją na czarnobiel, co akurat tutaj IMO jest poprawnie zrobione. jak ma być na czrnobiałych zdjęciach - kolorowo?
    3. to że coś do Ciebie nie trafia nie znaczy że jest źle. akurat to zdjęcie uważam za najsłabsze z setu, więc nie rozumiem dlaczego piszesz, że ciut lepsze niż na pozostałych, kiedy słabsze...
    co do kadru zgoda...

co rozumiesz przez "podpieranie zdjecia" ?

Domyślnie

Na zdjęciach czarno-białych mają być widoczne tony (odcienie szarości) w ilości większej niźli palce jednej ręki. U Ciebie jest dokładnie odwrotnie...

Co do światła...cóż , ilość jego źródeł nie determinuje niczego...o plastyczności nie wspominając....

Domyślnie

Na zdjęciach czarno-białych mają być widoczne tony (odcienie szarości) w ilości większej niźli palce jednej ręki. U Ciebie jest dokładnie odwrotnie...
    przejscia tonalne są wystarczające, żeby nazwać to poprawną konwersją do czarnobieli.
    skąd ta definicja, że ma ich być więcej niż "palców jednej ręki", co? gdzieś to wygrzebał?
    i jak policzyłeś, że tutaj ich jest mniej, co?
    wstawilem taką mniej "tonalna", bo taka wydawała mi się ciekawsza...
    dlatego nie jest wyostrzona po zmniejszeniu.

proszę specjalnie dla Ciebie z "wieksza ilością przejść tonalnych"
    (zaznaczam, że fotka nie do końca zrobiona, bo nie miałem już time, ale nie o tym tu mowa...)

Co do światła...cóż , ilość jego źródeł nie determinuje niczego...o plastyczności nie wspominając....
    oczywiście, że o niczym jeszcze nie świadczy,
    ale tutaj modelka jest "wydobyta z tła", więc jest poprawnie.
    po wtóre - to że nie ma światłocieni, nie znaczy, że nie jest plastycznie.

Domyślnie

...jeśli nie ma światłocieni jest płasko. Jeśli jest płasko nie jest plastycznie. Jest izi i jest lepiej ;] Tym optymistycznym akcentem mówię Tobie autorze dobranoc i kładę się spać. Dzisiaj zamiast baranów policzę sobie odcienie szarości ;] pzdr

Domyślnie

...jeśli nie ma światłocieni jest płasko. Jeśli jest płasko nie jest plastycznie. Jest izi i jest lepiej ;] Tym optymistycznym akcentem mówię Tobie autorze dobranoc i kładę się spać. Dzisiaj zamiast baranów policzę sobie odcienie szarości ;] pzdr
    mam nadzieję, że Morfeusz pozwoli Ci zamiast przejść tonalnych dostrzec nieco kolorów... w snach

Domyślnie

poprawione

1.
    backsejdżowe

2.

jest powyżej.

3.
    z zamazanym kolanem