Witam
W końcu udało się namówić żonkę na zdjęcia - pod krytykę
Szukaj
Witam
W końcu udało się namówić żonkę na zdjęcia - pod krytykę
D70s/35 1.8/60 2.8/18-70/85 1.8/SB 600 ...
w tym dziale są portrety, są też zdjęcia glowy... i są zdjęcia pleców.
pierwszy raz widzę portret, w którym 2/3 fotki stanowią plecy...
wyszło masywnie. bardzo.
swiatło płaskie. jedno boczne źródło światła.
poza sztuczna. moim zdaniem zdjęcie nie jest ciekawe.
próbuj dalej.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Albo opuść sporo niżej i wrzuć do aktów, albo podnieś do góry.
Poza mi się podoba, jest trochę uwodzicielska![]()
uwodzicielska? hmmm.
chyba różnie rozumiemy to słowo, haaa![]()
trochęhaaa. przepraszam.
zdjęcie nie podoba mi się... nie jest ciekawe. nie jest więc uwodzicielskie... IMO.
Autorze wybacz trochę pobluzgam ale jak czytam komenty moich poprzedników nóż sam się w kieszeni otwiera ;] Do rzeczy...
Największe atuty tego zdjęcia to mz światło i kadr. Wbrew temu co pisze nonnatus światło jest bardzo plastyczne. Miękko i w pełni oświetlona twarz , światłocienie na plecach i kapeluszu...ładnie się to prezentuje. Kadr także....nic nie wyszło masywnie. Przy takiej kompozycji normalnym zjawiskiem jest iż ramię i plecy stanowią większą część zdjęcia (oczywiście nadal jest to portret).
Nie pasuje mi mimika , fakt niezbyt naturalna , kapelusz który wygląda dość groteskowo i to coś na dole do retuszu. Autorze dobrze jest , panujesz nad światłem i kadrem :] pozdrawiam
PS. Jak nie panować nad światłem i kadrem warto zobaczyć w ostatnim poście nonnatus`a ;]
proponuję izi
to co Ty, na tym zdjęciu, nazywasz światłocieniem - ja nazywam niedoświetleniem.Największe atuty tego zdjęcia to mz światło i kadr. Wbrew temu co pisze nonnatus światło jest bardzo plastyczne. Miękko i w pełni oświetlona twarz , światłocienie na plecach i kapeluszu...ładnie się to prezentuje.
zdjęcie jest malo estetyczne.
te "światlocienie" na buzi i plecach dają wrażenie zabrudzenia, a to nie jest ładne.
wybacz Drogi Forumowiczu, ale jeśli to nazywasz plastycznym zdjęciem, to znaczy, że różnie rozumiemy to słowo.
no właśnie zła jest IMO kompozycja fotki, w której 2/3 fotki zajmują "zabrudzone światłocieniem" plecy.Kadr także....nic nie wyszło masywnie. Przy takiej kompozycji normalnym zjawiskiem jest iż ramię i plecy stanowią większą część zdjęcia (oczywiście nadal jest to portret).
jesli walnięcie lampą z boku nazywasz panowaniem nad światłem, to nie mam więcej pytań.Autorze dobrze jest , panujesz nad światłem i kadrem :] pozdrawiam
a jeśli piszesz, że jest dobrze, skoro sam wymieniasz sporo słabych punktów, to zdaje mamy tu klasyczny brak spójności w wypowiedziach.
dziekuję bardzo za złośliwość. mam nadzieję, że będzie Ci się teraz lepiej spało.PS. Jak nie panować nad światłem i kadrem warto zobaczyć w ostatnim poście nonnatus`a ;]
a jesli miałbym się uczyć złośliwości od Ciebie, to mogę w ramach rewanżu wstawić linki do Twoich jakże świetnie zaświeconych prac,
które dla potomności staną się wykładnią tego jak nie nalezy uzywać lampy.
Po krótce tym razem - to nie jest dobre zdjęcie - próbuj dalej. Inaczej.
Dla mnie taz słabe. Raczej fotka pleców, z kawałkiem glowy niz odwrotnie. Grymas (całus) tez nie pomaga.
Ładna buzia, ale zdjęcie nie.
Szary, cichy człowiek.
Skontaktuj się z nami