Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: szeroko szukam

Domyślnie

to szkoda, że z nami Piotrze nie byłes w poniedziałek
    Ja tez zaluje. Prawdopodobnie bede w pierwszych dniach przyszlego tygodnia w serwisie, jednak Was juz tam nie bedzie. Jesli jedak chcesz mozemy sie spotkac i przypniesz sobie szkielko na test.

co prawda niektorzy zwracali uwage na abberacje i "mydlo" przy przyslonach 2.8 - 4, ale to mnie jakos nie przygnebilo
    Mydla co prawda nie wylapalem ale aberacja jest w tym szkielku naprawde spora. Pojawia sie nawet na krawedziach obiektow niespecjalnie skomplikowanych, tam gdzie przejscia tonalne sa wysoko kontarstowe. Poniewaz robie do NEF'a, a brew obiegowym opiniom wystarcza mi NC, radze sobie z nia bardzo dobrze.

Domyślnie

dzieki
    w razie czego odezwę się
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Heh jest dokładnie tak jak piszesz... mam identyczne odczucia co do tego szkiełka. Obok siebie mam sporo 30x45(np. przepiękne jesienne już prawie zimowe gałęzie drzew) i to jest właśnie jeden z tych kadrów, które potrafią powalić... Jak popatrzę jednak na fotki w pomieszczeniach przy stole i tak dalej to jest różnie delikatnie mówiąc...
    Adminie miałbym prośbę… czy mógł byś udostępnić parę nefów(jestem bardzo ciekawski jak to wygląda na D2x). Ja oczywiście mogę w każdej chwili zrewanżować się tym samym.
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Jakie foty zyczysz Marcinie?

Domyślnie

Hmmmm to jeśli mógłbym prosić to jedną fote z jednym konkretnym kryterium...(Fotos, który wedle Ciebie pokazuje zalety optyczne tego tandemu). I oczywiście jedną fotkę przedstawiającą(jak to czasami nie bywa za różowo). Konkretniejszych wymagań nie ma sensu stawiać… Bo fachura żeś Piotrze na pewno i wiesz o co mi chodzi…
    Pozdrawiam Marcin

Domyślnie

mam sigme 17-35 /2.8-4 aspherical EX (nie mylic z nowsza odmiana DG HSM) i z przykrością stwierdzam że moj 28-80 G (plastic is fantastic) jest o niebo ostrzejszy

sample na prośbę moge podesłać - tylko jpeg-i bo tylko takie robie

ale kupiłem to szkło z myślą o górach i foceniu w pokojach
    D200/N28-80 1:3.3-5.6G/N70-300G/SB600 /N17-55:2.8/S10-20:4-5,6/Fodor 135:2.8/N85:1.8/ F80+MB-16/ Tamrac Expedition 5

Domyślnie

trochę mnie martwicie bo zamierzałem kiedyś zanabyć 17-35/2,8

a podobno to Wania jak był po połówce się mylił produkując rzadziecką szklarnie
    a dzisiaj skośni Made in Japan czyt. China kontynuują ten trend
    Trza kupić NIKONa new sezon w PLS Sovia and PLK MKS

Domyślnie

Wbrew temu co pisza i twierdza niektorzy, zakres dla fotografa reportera jak najbardziej uzyteczny, a z uwagi na krotki "skok" zooma, dobry jakosciowo. Faktycznie Sigma nie jest najostrzejsza ale generalnie Nikkor tez ostroscia nie powala na kolana. Mozna jednak z czystym sumieniem podciagnac ostrosc bez utraty jakosci zdjecia w procesie obrobki. W Sigmie jest podobnie.

Teraz troche o moich narzekaniach na rozrzut jakosciowy w zdjeciach oraz slaby AF. Otoz wyjasnilo sie dlaczego tak bylo. Aparat jest aktualnie w serwisie. Po badaniu przez technikow (pozdrawiam), okazalo sie ze mam skrzywiony bagnet. Slabszy AF, a co gorsza, rozne ostrosci w lewej i prawej czesci kadru, byly wynikiem wlasnie tego faktu. Obecny egzemplarz (zastepczy D2X) ostrzy idealnie, a szklo pokazuje wlasnie na co je stac...

Domyślnie

admin,
    Piotrze sampelki sampelki

[ Dodano: Sro 23 Sie, 2006 ]
    Ps. Czyli skrzywiony bagnet to była wrodzona wada fabryczna?
    Pozdrawiam Marcin

Domyślnie

Niebawem Marcinku... Nie, nie byla to wada fabryczna, tylko beznadziejene zachowanie redaktorow polskich magazynow testujacych sprzet. Aparat musial byc przez ktoregos uderzony (boczne uderzenie obiektywem). Tak sie w tym kraju testuje sprzet. Nie moje to ole...ka.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów