Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

Rada na poczatek jest jedna: mysl co chcesz pokazac na zdjeciu a oceniajac zdjecie postaw sie w roli jego obiektywnego odbiorcy.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Zdjęcie przypadkowe, wygląda na przypadkowo (w biegu) zrobione, sprawy techniczne spadają na dalszą*część w fotografii ulicznej i reportażowej, więc skoro temat i fotografia sama w sobie się*nie broni, to całość jest no kitu - i tak też*odbieram Twój pstryk.
    Pozdrawiam i wytrwałości w ćwiczeniach życzę

PS. Aha - i nie oczekuj więcej, niż sam dajesz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Rada na poczatek jest jedna: mysl co chcesz pokazac na zdjeciu
    powtórzę jeszcze raz: doskonale wiem co chciałem pokazać - nie widzicie ok przyjmuje to do wiadomości

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    a oceniajac zdjecie postaw sie w roli jego obiektywnego odbiorcy.
    nie ma obiektywnego odbiorcy każdy odbiorca odbiera obraz subiektywnie a najbardziej subiektywny jest autor
    D60 + 18-55vr + N 24/2,8 (jeszcze mój) + Największy talent na forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eizo111 Zobacz posta
    nie ma obiektywnego odbiorcy każdy odbiorca odbiera obraz subiektywnie a najbardziej subiektywny jest autor
    Nie jest to latwe, ale mozna sie nauczyc oceniac obiektywnie swoje zdjecia. Skoro to zdjecie pokazuje dokladnie to co chciales pokazac, w takim razie moja rada jest taka: zmien calkowicie sposob, w jaki robisz i chcesz robic zdjecia. To wyrzuc do kosza, jest bardzo, bardzo slabe.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Nie oczekuj, że pozostali forumowicze potraktują to zdjęcie ulgowo bo
    Cytat Zamieszczone przez eizo111 Zobacz posta
    zdjęcie zrobiłem w biegu na 1/50 w z wyłączonym AF więc to i tak cud że główny temat jest w miarę ostry na pewno bym przykucnął gdybym miał czas i budynki były by ostre i nieba więcej widać
    Skoro sam widzisz i przyznajesz rację, że są błędy, to najlepiej wróć tam kiedy będziesz miał czas żeby zrobić zdjęcie na spokojnie, bez pośpiechu.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Zdjecie niczemu sobie.
    Pozdrawiam, Rafał...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Urban1994 Zobacz posta
    Zdjecie niczemu sobie.

W sensie, że do niczego?
    pozdrawiam
    Tomek

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

dokładnie za kolegą Elix
    nie warto nic dodawać - to jest pełna i słuszna ocena

drogi autorze, tekst "nie rozumiem jak można nie rozumieć co chciałem pokazać" jest co najmniej dziwny w odniesieniu do przypadkowego strzału, w którym naprawde nie wiadomo o co chodzi...
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Posyłam Ci stronę do oglądania codziennie, może się czegoś nauczysz, chociaż twoja postawa nie wróży powodzenia...
    http://www.elliotterwitt.com/lang/en/index.html

Lightbulb

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    dokładnie za kolegą Elix
    nie warto nic dodawać - to jest pełna i słuszna ocena

drogi autorze, tekst "nie rozumiem jak można nie rozumieć co chciałem pokazać" jest co najmniej dziwny w odniesieniu do przypadkowego strzału, w którym naprawde nie wiadomo o co chodzi...

chłopak idący o kuli jest zamrożony a para idąca z naprzeciwka nieostra bo poruszała się 3-4razy szybciej
    oczywiście gdyby poruszali się 30km/h efekt był by lepszy....

wiem że to zdjęcie jest słabe technicznieale żeby nie zauważać tak oczywistych rzeczy? widocznie to nie było oczywiste
    D60 + 18-55vr + N 24/2,8 (jeszcze mój) + Największy talent na forum

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów