co myślicie?
Szukaj
co myślicie?
D60 + 18-55vr + N 24/2,8 (jeszcze mój) + Największy talent na forum
Może to będzie kubeł zimnej wody, ale mam nadzieję, że konstruktywny i przyda się do wyciągnięcia wniosków, a więc...
Patrzę i myślę tak:
Myśl pierwsza: O co chodzi?
Myśl druga: Fotografia uliczna mz powinna coś pokazywać - ta nie pokazuje nic.
Myśl trzecia: Kompozycja tego zdjęcia jest dla mnie zupełnie niezrozumiała - właściwie należałoby powiedzieć, że tu nie ma kompozycji - prowadzi to niestety do tego, że za cholerę nie wiadomo co chciałaś pokazać.
Myśl czwarta: Kadrowanie jest niestaranne - przypadkowe cięcia, pochylone budynki...
Myśl piąta: Konwersja do b/w wygląda jak po prostu najzwyklejsze usunięcie koloru - nie widać tu znów żadnej dbałości o efekt końcowy - jest mdło i nijako.
Podsumowując: Myślę, że to zwykły pstryk (niestety) i zachęcam do dalszego działania, bo grunt to wyciągać wnioski i robić postępy.
Obcięte i pochylone budynki, nie ostre, kadr nie przedstawiajacy niczego... j.w.
nie rozumiem jak można nie rozumieć co chciałem pokazać
nie rozumiem jak można nie rozumieć co chciałem pokazać temat może być banalny nie podobać się ale jest jaki chciałem żeby był, gdyby ci ludzie biegli byli by bardziej rozmyci ale ludzie nie biegają kiedy spacerują
powtórzyłeś to samo
powtórzyłeś to samo
wiem i się kajam zdjęcie zrobiłem w biegu na 1/50 w z wyłączonym AF więc to i tak cud że główny temat jest w miarę ostry na pewno bym przykucnął gdybym miał czas i budynki były by ostre i nieba więcej widać
bo to jest tylko usunięcie koloru pierwszy raz w życiu przerabiałem zdięcie
ps. nie miałem filtra UV i była godzina 13
Witam. Moim zdaniem nie potrzebnie się upierasz. Kolega ,,elix" dobrze i delikatnie Ci napisał co sądzi o Twoim zdkjęciu. Wszak pytałeś:,,co myślicie"-więc dostałeś odpowiedz. Ja na tym forum poza innymi rzeczami nauczyłem się również z szacunkiem wysłuchiwać opinii innych. To, że nie miałeś filtra UV, była godzina 13, była to Twoje pierwsza konwersja do BW itd nie oznacza, że zdjęcie jest innaczej/lepiej odbierane. Życze powodzenia i miłego dnia
Ps. Nie chcę wywoływać absolutnie żadnych waśni/kłótni itp. Jeśli autor tego wątku poczuje się urażony moją odpowiedzią z góry przepraszam![]()
gdzie ja się przy czymś upieram?
Widocznie niedostatecznie to pokazałeś. Jak widać nie tylko ja nie zrozumiałem tego zdjęcia.
Ale jakie to ma znaczenie dla mnie jako odbiorcy w jaki sposób powstało to zdjęcie? Ja oglądam efekt końcowy i wyrażam swoją subiektywną opinię na temat tego co zostało mi pokazane i zakładam, że skoro autor zdecydował się to pokazać publicznie to znaczy, że jego zdaniem osiągnął zamierzony efekt.
I znów się niepotrzebnie tłumaczysz - uwierz mi, że im wcześniej przestaniesz szukać "winnych" tym lepiej dla Ciebie i twojego świadomego fotograficznego rozwoju (i piszę to bez cienia ironii).
Rozumiem, że ciężko jest przyjąć krytykę, ale tego też trzeba się nauczyć. I jak napisałem w pierwszym poście - od Ciebie zależy jak to potraktujesz.
Zaprezentowales przypadkowy pstryk. Poogladaj zdjecia przenetowane na forum, zwroc uwage na ich kompozycje, strone techniczna, emocje jakie wywoluja. A na pewno nastepnym razem nie bedziesz bronic zdjecia podobnego do tego.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
mylisz dyskusje z tłumaczeniem się
piszę o parametrach warunkach fotografowania żeby dostać rady a nie uzasadniać błędy
Skontaktuj się z nami