Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: d200 af pomocy

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Lębrk

Domyślnie

Dziękuję!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Ściągnij sobie Opandę (http://www.opanda.com/en/iexif/) i zrób zdjęcie w jpegu.
    Otwórz tego jpega opandą i na dole tabelki będzie Total Number of Shutter Releases for Camera

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Ewentualnie przeglądarka obrazów i plików multimedialnych IrfanView, też czyta dane z EXIFa, i tez sprawdzisz tam przebieg.
    Dziwna sprawa z tym AFem...

Domyślnie

Nie czytałeś komentarzy tego użytkownika, przed dokonaniem zakupu? "Sporadycznie" udaje im się sprzedać uszkodzony sprzęt. Jeżeli aparat ma do 30 000 klapnięć umieszczają to w opisie aukcji, jak koło setki to już "zapominają" o tym poinformować.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mastyn Zobacz posta
    Dziękuję!
    I jaki ten przebieg?
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Lębrk

Domyślnie

faktycznie przebieg ok 130 000 lecz nie najgorzej chyba (sprawdziłem w irfanview). Z kolei problem z AFem już się nie pojawia, nie wiem co to było, może nie dokręciłem jednak obiektywu i śrubokręt nie załapał. Sprawdziłem też na 3 innych szkłach w pewnym sklepie i wszystko grało jak w zegarku. Jak na razie sprzęt sprawuje się dobrze ale jeszcze z tydzień testów zanim wystawie sprzedawcy komentarz. Dzięki za wszystkie rady :d
    Ostatnio edytowane przez Mastyn ; 03-03-2009 o 23:08

Domyślnie

nie chcę martwić, stresować, denerwować, ale... sto trzydzieści tysięcy zdjęć? Toć to już znaczna eksploatacja! Ile za niego zapłaciłeś? daj link do aukcji, jesli kojarze aukcje tego sprzedawcy z allegro to zawsze deklaruje on niewielkie przebiegi sprzętu. Koniecznie wyjaśnij tę sprawę. Mogłeś zostać wprowadzony w błąd przez sprzedajacego, bo jezeli koles napisal ze body ma 13k przebiegu a faktycznie ma 10 razy wiecej to cos jest nie tak. Sprawdź precyzję działania AF w tym D200, bo tutaj bywa bardzo roznie. Body z tak duzym przebiegiem nie jest latwo sprzedac, moze kupiles zdechla rybe...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Lębrk

Domyślnie

http://allegro.pl/item554709746_niko...rancja_fv.html

Jest jakiś sposób aby sprawdzić precyzję AF?? Fotki wyglądają ok i focus działa moim zdaniem dość szybko i dobrze ale to moje subiektywne odczucie.

Oszczędny w słowach Awatar danp
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

A pytałeś przed zakupem o przebieg? czy tak w ciemno kupiłeś? Swoją drogą zapłacić prawie 2k za dwusetkę z takim przebiegiem to nie najlepszy pomysł. Jak masz jeszcze możliwość oddaj to pod jakimkolwiek pretekstem.
    D700 | D200+MB-D200 | F65 | N 24-70/2.8G | S 50/1.4 | N 85/1.4 | N 70-200VR | SB-900 | BENRO A-500EX+KB-1A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mastyn Zobacz posta
    faktycznie przebieg ok 130 000 lecz nie najgorzej chyba (sprawdziłem w irfanview). Z kolei problem z AFem już się nie pojawia, nie wiem co to było, może nie dokręciłem jednak obiektywu i śrubokręt nie załapał. Sprawdziłem też na 3 innych szkłach w pewnym sklepie i wszystko grało jak w zegarku. Jak na razie sprzęt sprawuje się dobrze ale jeszcze z tydzień testów zanim wystawie sprzedawcy komentarz. Dzięki za wszystkie rady :d
    mówiąc brzydko sprzedali ci praktycznie "zarżnięty" korpus , 130 000 jej , na prawdę zrób to co Kolega Ci napisał i zwróć go bo to kwestia czasu kiedy padnie .
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów