Dziękuję!
Szukaj
Dziękuję!
Ewentualnie przeglądarka obrazów i plików multimedialnych IrfanView, też czyta dane z EXIFa, i tez sprawdzisz tam przebieg.
Dziwna sprawa z tym AFem...
Nie czytałeś komentarzy tego użytkownika, przed dokonaniem zakupu? "Sporadycznie" udaje im się sprzedać uszkodzony sprzęt. Jeżeli aparat ma do 30 000 klapnięć umieszczają to w opisie aukcji, jak koło setki to już "zapominają" o tym poinformować.
faktycznie przebieg ok 130 000 lecz nie najgorzej chyba (sprawdziłem w irfanview). Z kolei problem z AFem już się nie pojawia, nie wiem co to było, może nie dokręciłem jednak obiektywu i śrubokręt nie załapał. Sprawdziłem też na 3 innych szkłach w pewnym sklepie i wszystko grało jak w zegarku. Jak na razie sprzęt sprawuje się dobrze ale jeszcze z tydzień testów zanim wystawie sprzedawcy komentarz. Dzięki za wszystkie rady :d
Ostatnio edytowane przez Mastyn ; 03-03-2009 o 23:08
nie chcę martwić, stresować, denerwować, ale... sto trzydzieści tysięcy zdjęć? Toć to już znaczna eksploatacja! Ile za niego zapłaciłeś? daj link do aukcji, jesli kojarze aukcje tego sprzedawcy z allegro to zawsze deklaruje on niewielkie przebiegi sprzętu. Koniecznie wyjaśnij tę sprawę. Mogłeś zostać wprowadzony w błąd przez sprzedajacego, bo jezeli koles napisal ze body ma 13k przebiegu a faktycznie ma 10 razy wiecej to cos jest nie tak. Sprawdź precyzję działania AF w tym D200, bo tutaj bywa bardzo roznie. Body z tak duzym przebiegiem nie jest latwo sprzedac, moze kupiles zdechla rybe...
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
D700 + 35 + 85 i po co więcej?
http://allegro.pl/item554709746_niko...rancja_fv.html
Jest jakiś sposób aby sprawdzić precyzję AF?? Fotki wyglądają ok i focus działa moim zdaniem dość szybko i dobrze ale to moje subiektywne odczucie.
A pytałeś przed zakupem o przebieg? czy tak w ciemno kupiłeś? Swoją drogą zapłacić prawie 2k za dwusetkę z takim przebiegiem to nie najlepszy pomysł. Jak masz jeszcze możliwość oddaj to pod jakimkolwiek pretekstem.
D700 | D200+MB-D200 | F65 | N 24-70/2.8G | S 50/1.4 | N 85/1.4 | N 70-200VR | SB-900 | BENRO A-500EX+KB-1A
Skontaktuj się z nami