Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Grip do d60 ??

Domyślnie

Ostatnio kontaktowałem się z Nikonem czy w ogóle coś wiedzą na temat oryginalnego GRIPa do D60 - czy są jakieś plany na jego wypuszczenie - niestety ale w tej chwili NIE i odesłali mnie to strony na której kazali mi śledzić aktualności gdyż taka informacja pojawi się na m-c przed jego oficjalnym wypuszczeniem...

Zastanawiam się czy w ogóle D60 czy D40 posiadają w swojej budowie odpowiednie styki do zamontowania orginalnego GRIPa by nie korzystać z "przycisku radiowego" w celu zrobienia zdjęcia.....skora TAK to dziwi mnie to, że wypuszczone są takie zamienniki, które tylko korzystają z radia, a GRIP tej samej firmy np do D80 ma już odpowiednie styki do przycisku wyzwalacza.

No chyba, że i NIKON i firmy "zamiennikowe" mają klientów D40,40x i 60 w 4 literach.

Dziwna sytuacja...................

Czy orientujecie się czy w/w modele mają już te styki do wyzwalacza bo wyciągając baterie można coś takiego tam zauważyć....ale czy one miały być zastosowane pod GRIP??? czy ktoś to sprawdził???
    | Nikon | D4 | D800 | N.16 f2.8 fisheye | N.24 f1.4 | N.24-70 f2.8 | N.58 f1.4 | N.70-200 f2.8 VRII | SB600 | SB900 | SB910

Domyślnie

Jakby Nikon przewidzial gripa do d60 to dawno by go juz wypuscili na rynek (na pewno by im sie to oplacalo).
    Nie ma oryginalu i nie bedzie.
    Jezeli takie styki by aparat posiadal to firmy produkujace zamienniki dawno by juz zmajstrowaly grip w ktorym dzialal by pionowy przycisk bez uzywania podczerwieni.

Domyślnie

hotrok, powiedz czy warto kupić ownusera jedynie jako powiększenie gripa - czy jest on wystarczająco duży, czy dobrze pasuje i w miarę wygląda...
    D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800

Domyślnie

Spasowanie z korpusem jest bardzo dobre.
    Jak aparat wyglada - prosze looknac na zdjecia, ktore zamiescilem w tym watku. Wedlug mnie jest proporcjonalny do wielkosci korpusu. Nie jest ani za duzy ani za maly.
    Nie wyobrazam juz sobie robienia zdjec bez gripa. Wygoda jest nieporownywalna.

Domyślnie

Witam. Jeżeli ktos ma ochotę to znalazłem stronkę producenta Ownuser
    http://www.ownuser.com.tw/e_D40_main.htm

Domyślnie

Witam. Też myślę, że grip ownuser jest zgrabniejszy, bardziej pasuje do małego korpusu, niż grip delty.
    Wczoraj go zamówiłem i czekam na przesyłkę. Znalazłem jeszcze takie foto.

Pozdrawiam.
    Nikon DX

Domyślnie

Witam,

mam pytanko - czy istnieje możliwość, że po zalożeniu gripa zwiększy się do więcej niż 3 zdj/sek. focenie w serii. Ktoś próbował/zauważyl ??

Z góry dzieki za odpowiedź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kifcio Zobacz posta
    Witam,

mam pytanko - czy istnieje możliwość, że po zalożeniu gripa zwiększy się do więcej niż 3 zdj/sek. focenie w serii. Ktoś próbował/zauważyl ??

Z góry dzieki za odpowiedź
    Nie ma takiej możliwości. Gripy do tych modeli to tylko przedłużenie baterii z uchwytem. Nic więcej.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów