Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: podgląd EXIF'a

Domyślnie podgląd EXIF'a

Mam takie pytanko. Czasami chciałbym podejżeć EXIF ze zdjęć które publikowane są na www, również i na naszym forum - jednak nie wiem jak ściągnąć zdjęcie bo metodą zapisz na dysk mogę tylko zapisać w formacie bmp a tam nie ma EXIF'a (pomimo, że w linku jest np jpg). Ustawia się to gdzieś w przeglądarce, czy jak?
    Pozdrawiam
    Gobi

Domyślnie

Wyczysc cache i folder Internet Temprorary Files. Zapiszesz wtedy w oryginalnym formacie (jpg). Nie umiem tego wytlumaczyc ale dziala na 100%

Domyślnie

Ooo pomogło! Super!
    Wielkie dzięki.
    Dobrze, że też cierpisz na bezsenność
    Pzdr
    Gobi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Wyczysc cache i folder Internet Temprorary Files. Zapiszesz wtedy w oryginalnym formacie (jpg). Nie umiem tego wytlumaczyc ale dziala na 100%
    ech Ci nieroformowalni userzy IE kombinuja zeby im cos dzialalo
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Przenies sie na Firefox i obedziesz sie bez kombinacji, nie wspominajac ze bedzie bezpiecznej.

Domyślnie

Kiedyś miałem zainstalowany taki programik, który stworzył w menu pod prawym klawiszem myszy dodatkową opcję "read exif". Najeżdżałem na dowolne zdjęcie czy to przeglądane w internecie przez IE czy z dysku, klikałem i wszystko wiedziałem. Chciałbym go sobie zainstalować raz jeszcze, ale nie pamiętam co to było... Może ktoś wie albo ma?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matmol
    Kiedyś miałem zainstalowany taki programik, który stworzył w menu pod prawym klawiszem myszy dodatkową opcję "read exif". Najeżdżałem na dowolne zdjęcie czy to przeglądane w internecie przez IE czy z dysku, klikałem i wszystko wiedziałem. Chciałbym go sobie zainstalować raz jeszcze, ale nie pamiętam co to było... Może ktoś wie albo ma?
    Chodzi zapewne o program Exiftip polskiej chyba produkcji - freeware - jako ze nie moge wbic sie na jakikolwiek serwer z tym plikiem zahostuje od siebie http://www.gorajec.net/analfabeta/SUN/exiftip.zip
    Polecam rowniez Exifview http://www.gorajec.net/analfabeta/SUN/exif.7.19.zip

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zamość | Lublin

Domyślnie

dzięki wielkie, przyda sie...
    polecam przy okazji programik picasa - przeglądarka grafiki z podglądami exifa...

http://www.picasa.com/index.php

pozdr

Domyślnie

Coraz więcej lisków widać No i good!

[ Dodano: Sro Lut 16, 2005 12:01 am ]
    I do tego pingwinów też więcej. Jakiś zwierzyniec się zaczyna robić?
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Domyślnie

Jest też ViewExif - dla IE i Firefoxa.
    Pozdrawiam,
    Krakus
    D70|kit|N AF50/1,8|N AF 70-210/4-5,6|N AF 85/1,8|SB-800

Uprawnienia umieszczania postów