Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21
    Oszczędny w słowach Awatar szela
    Miasto
    Dublin/Żory

Smile Czy wszystko jest OK???

Próbowałem wkleić tan post w "najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi" Ale nie mogłem!!!
    Kupiłem w połowie stycznia Nikona D90. Przerzuciłem się ze zwykłej cyfrówki. Zauważyłem ostatnio, że w narożnikach zdjęć (nie wszystkich) jest tak jakby ciemniejsze tło! (na wyświetlaczu aparatu tego nie widać), po bliższym przyjrzeniu się (może mi się tylko wydawać) te ciemniejsze narożniki są jakby zaokrąglone! Proszę o jakąś rade (zrozumiałą) dla laika!
    P.s jeśli jest taka opcja to mogę te zdjęcia gdzieś wkleić (zrobiłem dla prób, cztery na dwóch widać to dość dokładnie)

Dziękuje za wyrozumiałość i rady!

Domyślnie

wrzuc jakas fotke to zobaczymy
    D7100 + MB-15,N 18-105 , N 50 1.8 G, T 70-300 VC, SB-700

Domyślnie

Jakbyś jeszcze fotki pokazał ...
    Nikon D90, Nikkor 18-105, Nikkor 50 1.8, Metz 48 AF-1, LowePro Nova 170.

Domyślnie

Czyżby winieta?
    D90|S70-300APO|N18-105VR|SB-400|Di966II|statywX2|plecak|torba|rower|uśmiech
    pozdrawiam Maciek

Domyślnie

Jak dla mnie opisujesz winiete i tyle
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Też tak mam w moim 18-135...winiety

Domyślnie

Wcale nie ma winiety w 18-135, no chyba że robisz na 18 z założonym tulipanem.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szela Zobacz posta
    Próbowałem wkleić tan post w "najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi" Ale nie mogłem!!!
    Kupiłem w połowie stycznia Nikona D90. Przerzuciłem się ze zwykłej cyfrówki. Zauważyłem ostatnio, że w narożnikach zdjęć (nie wszystkich) jest tak jakby ciemniejsze tło! (na wyświetlaczu aparatu tego nie widać), po bliższym przyjrzeniu się (może mi się tylko wydawać) te ciemniejsze narożniki są jakby zaokrąglone! Proszę o jakąś rade (zrozumiałą) dla laika!
    P.s jeśli jest taka opcja to mogę te zdjęcia gdzieś wkleić (zrobiłem dla prób, cztery na dwóch widać to dość dokładnie)
    To pewnie winietowanie, każdy obiektyw to robi, ale kitowy 18-105 wręcz uwielbia walić winiety.
    Nie na wszystkich zdjęciach to widać, szczególnie na takich gdzie jest jednolite, jasne tło.
    Im dalej od centrum obrazu winieta jest silniejsza.
    http://www.optyczne.pl/index.html?te...wu&test_ob=139
    Pokaż jakąś fotkę.
    Piotr

Oszczędny w słowach Awatar szela
    Miasto
    Dublin/Żory

Domyślnie

A gdzie mogę wrzucić te fotki??

Domyślnie

www.imageshack.us , fotosik.pl - a wszystko opisane tu w zasadach umieszczania zdjęć na forum.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów