Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Iwona II

Domyślnie

jedynka fajna, skanujesz na SilverFast ?
    D700, D750, D800, N50/1.4G, N17-35/2.8, S35 A/1.4, N85/1.8G, N70-200VR/2.8, Mamiya c330

Domyślnie

Jeśli mogę - a moja opinia nie zostanie zakwalifikowana do pyskówek, albo wykasowana - najbardziej podoba mi się zdjęcie nr.2
    Kapitalnie podkreślony francuzki typ urody modelki i klimat. Nie wiem, czy taki był zamiar autora tej sesji, ale w moim odczuciu, tak właśnie wyszło. Gratuluję.
    Pozdrawiam.
    D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin

Domyślnie

Mnie się nie podoba "plamiastość" zdjęć. Nie wiem czy to uroda skóry modelki, czy gra światła, czy wywołanie, czy jeszcze co innego, ale jest to dla mnie efekt zdecydowanie rozpraszający. Jako dziecko cyfry, mogę to porównać jedynie do złej konwersji do cz-b, przy użyciu takiego filtra, który właśnie uwypukla zamiast maskować wszelkie żyłki, nierówności skóry itp. Jeśli dobrze kojarzę, to zastosowanie filtra pomarańczowego (lub podobnego) rozwiązałoby tu ten problem.
    Pomijając ten techniczny szczegół, podoba mi się dwójeczka, za kompozycję i naturalność. Może nie do końca glamour, ale jako portret jak najbardziej. Pozostałe mniej mi się spodobały.

Domyślnie

czy mi się wydaję, że średni format zgarnął najlepsze pozy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Mnie się nie podoba "plamiastość" zdjęć. Nie wiem czy to uroda skóry modelki, czy gra światła, czy wywołanie, czy jeszcze co innego, ale jest to dla mnie efekt zdecydowanie rozpraszający. Jako dziecko cyfry, mogę to porównać jedynie do złej konwersji do cz-b, przy użyciu takiego filtra, który właśnie uwypukla zamiast maskować wszelkie żyłki, nierówności skóry itp. Jeśli dobrze kojarzę, to zastosowanie filtra pomarańczowego (lub podobnego) rozwiązałoby tu ten problem(..)
    Wg mnie jest dokładnie odwrotnie niż napisałeś, ale nie jestem dzieckiem cyfry

Domyślnie

Kawał rewelacyjnej fotografii... dla mnie to właśnie jest sztuka...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeP Zobacz posta
    A co do Tmaxa to wlasnie nie uzywalem nigdy. Musze spróbowac. btw. jak on sie ma na iso 800 w porownaniu z HP 5+ ?

tak w największym skrócie to jakby więcej odcieni szarości miał
    to będzie widać już w tradycyjnych wywoływaczach typu ID11, ale warto wydac parę groszy więcej i wymoczyć w dedykowanym TMAXie
    wtedy dopiero pokaże pazurki.. podobnie jak i delty zresztą
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

oo Iwonka 1 fajna, już ją widziałem

Domyślnie

Jedynka i dwójka świetne, aczkolwiek trójka też dobra.

Domyślnie

Dobra seria, bardziej mi pasuje "jakość" ta niż z cyfry.
    D7200

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów