jedynka fajna, skanujesz na SilverFast ?
Szukaj
jedynka fajna, skanujesz na SilverFast ?
D700, D750, D800, N50/1.4G, N17-35/2.8, S35 A/1.4, N85/1.8G, N70-200VR/2.8, Mamiya c330
Jeśli mogę - a moja opinia nie zostanie zakwalifikowana do pyskówek, albo wykasowana - najbardziej podoba mi się zdjęcie nr.2
Kapitalnie podkreślony francuzki typ urody modelki i klimat. Nie wiem, czy taki był zamiar autora tej sesji, ale w moim odczuciu, tak właśnie wyszło. Gratuluję.
Pozdrawiam.
D700, N24-70/2.8, N50/1.4 D, N70-200 VRII, Sigma 85/1.4, SB-800, SB-900, Manfrotto, Lastolite, Cokin
Mnie się nie podoba "plamiastość" zdjęć. Nie wiem czy to uroda skóry modelki, czy gra światła, czy wywołanie, czy jeszcze co innego, ale jest to dla mnie efekt zdecydowanie rozpraszający. Jako dziecko cyfry, mogę to porównać jedynie do złej konwersji do cz-b, przy użyciu takiego filtra, który właśnie uwypukla zamiast maskować wszelkie żyłki, nierówności skóry itp. Jeśli dobrze kojarzę, to zastosowanie filtra pomarańczowego (lub podobnego) rozwiązałoby tu ten problem.
Pomijając ten techniczny szczegół, podoba mi się dwójeczka, za kompozycję i naturalność. Może nie do końca glamour, ale jako portret jak najbardziej. Pozostałe mniej mi się spodobały.
czy mi się wydaję, że średni format zgarnął najlepsze pozy?![]()
Kawał rewelacyjnej fotografii... dla mnie to właśnie jest sztuka...
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
oo Iwonka1 fajna, już ją widziałem
![]()
Jedynka i dwójka świetne, aczkolwiek trójka też dobra.
Dobra seria, bardziej mi pasuje "jakość" ta niż z cyfry.
D7200
Skontaktuj się z nami