Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Aparat, jaki ?

Domyślnie Aparat, jaki ?

Witam.
    To jest moj pierwszy temat na tym forum i nie wiem zbytnio w jakim dziele to umiescic takze prosze o wyrozumiałosc .
    1.Za jakis czas chce kupic swoja pierwsza cyfrowa lustrzanke. Chce na nia przeznaczyc ~1500zl , co polecacie?
    2.Mam do sprzedania Zestaw Zenit Fotosnajper (taki- http://allegro.pl/item558682591_foto...zenit_12s.html ).
    Ile moge za niego 'skasowac' , a moze ktos z Was chce kupic ? Jesli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt na gg:1590365 .
    Ostatnio edytowane przez Guma2000 ; 23-02-2009 o 13:39

Domyślnie

Guma2000 zalezy do czego ma sluzyc aparat? co chcesz nim fotografowac. czy za 1500zl chcesz kupic samo body czy z obiektywem modeli jest duzo
    (D60, D40, D50) czy to ma byc jako hobby czy liczysz na cos wiecej a co do sprzedawania jest specialny dzial o nazwie gielda gdzie mozna wystawiac ogloszenia kup/sprz. pozdrawiam

Domyślnie

Chce kupic z obiektywem, z biegiem czasu bede dokupywal.
    Co chce fotografowac? Wszystko . Glownie bede go uzywal na wakacjach.
    Edit: Widze, ze masz D50. Jak sie sprawuje? , bo cenowo by mi pasowal.
    Czy 6 megapikseli to nie za malo? (pytanie moze wydac sie infantylne ale ja jestem calkowicie zielony w/s aparatow ).
    Ostatnio edytowane przez Guma2000 ; 23-02-2009 o 14:33

Domyślnie

Jeśli sprzęt ma być nowy to D40(x)+18-55+55-200, z tego co pamiętam to D40 kit stoi ok 1k, więc powinienieś się wyrobić z kasą.
    Co do 6mpx to jest wystarczająco, chyba że planujesz wydruki >30x40cm.

Zestaw dla początkującego w zupełności wystarczający.
    D70s, F-801s, N50 f/1.8, N18-70/f3.5-4.5, Jupiter 135/f3.5, SB-600, Lowepro Mini Trekker AW, Hama Defender 180, statyw i parę filterków...

Domyślnie

Guma2000 a no mam sprawuje sie bardzo dobrze, na poczatek puszka jak dla mnie rewelacja, szczerze mowiac D40 i D60 osobiscie bym nie bral bo jednak srubokret przemawia na korzysc d50. No i na rzecz D50 przemawia wyswietlacz kolo spustu migawki. Jedak posiada rowniez wady np gorny wyswietlacz nie jest podswietlany i brak wejscia na wezyk spustowy jednak to jest rozwaizane w inny sposob mianowicie pilot szczerze mowiac d50 to leciwa juz puszka jednak dalej dobra a co do 6mpx w zupelnosci wystarczy lepiej miec lustro 6mpx (i wymienna optyka) niz kompakta z 10mpx.

Domyślnie

No to teraz mam dylemat ;P . A jesli bym kupil D50 to jakie obiektywy do niej ?

Domyślnie

hmm zalezy od tego ile dasz za puszke ogolnie ludzie odradzaja 18-55 ja dobie kupilem Nikkora 18-70 bardzo fajne szkielko i do tego nie zbyt drogie jak na poczatem mysle ze bedzie ok. zalezy ile dasz za puszke a gdzie chcesz kupic takowy aparat na alledrogo?

Domyślnie

Nie wiem jeszcze gdzie kupie, bede szukal na guugle, chyba, ze mozesz jakis shop online polecic ?
    A co do budzetu na aparat to moze sie jeszcze zwiekszyc, bo planuje w najblizszym czasie pewne inwestycje ;P ,takze za jakis czas pewnie odswieze temat .

Domyślnie

ja osobiscie kupowalem na alledrogo troche przepalacilem "madry Polak po szkodzie" mozesz na googalach szukac jednak polecam forumowal gielde ostatio byla 50tka do sprzedania warto spawdzic. pamietaj ze kupujac aparat pasuje sprawdzic przegie tzn ile fotek zostalo nim wykonanych prosisz sprzedajacego aby wyslal ci jpg prosto z puszki wrzucasz do programu opanda exif i sprawdzasz ile jest zrobionych zdjec

Domyślnie

Dodam jeszcze, ze aparat planuje kupic przed wyjazdem do Watykanu wiec pierwsze szkielka chce kupic wlasnie pod ten wyjazd.
    Jakie beda sie nadawaly ?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów