Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Motocrossowo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Artur Jonik
    Gość

Domyślnie Motocrossowo

Witam. To moj debiut w tym dziale. Wlasciwie nie wiem czy zdjecia sie nadaja do tego dzialu. Dzis przekonalem sie jak trudne jest panoramowanie. Pierwszy raz zetknalem sie z tego typu fotografia.

Moi znajomi i ich pasje:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Domyślnie

To ja ci pisze odrazu do tego działu tak, ale kadry złe nie pokazują wogóle akcji nie potrzebnie sa krzywe. Panoramowanie trudna rzecz, ale w tym sporcie mało kto stosuje ja tego nie robię. Motorki to albo zakręty, albo ładne skoki. Zdjecia masz nie ostre. Szkoda bo miejsce extra piaskownia, super kółnierze z piachu można by uchwycić i z pod quada 4 kółka to bombowo wygląda. Pan na suzi Dr to cięzko trochę miał maszyna waży, ale quadem. Wejdź do mnie na wątek i zobacz kadry. Poproś znajomych żeby robili ostre zakręty na tym piachu to foty pujda dynamiczne i z akcją. Czekam na kolejne próby.
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

Jak robisz tego typu zdjęcia przy 1/60 - 1/80 i przysłonie 10 - 14 to właśnie wychodzi tak jak wyżej, tj. nieostro.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ozborn Zobacz posta
    To ja ci pisze odrazu do tego działu tak, ale kadry złe nie pokazują wogóle akcji nie potrzebnie sa krzywe. Panoramowanie trudna rzecz, ale w tym sporcie mało kto stosuje ja tego nie robię. Motorki to albo zakręty, albo ładne skoki. Zdjecia masz nie ostre. Szkoda bo miejsce extra piaskownia, super kółnierze z piachu można by uchwycić i z pod quada 4 kółka to bombowo wygląda. Pan na suzi Dr to cięzko trochę miał maszyna waży, ale quadem. Wejdź do mnie na wątek i zobacz kadry. Poproś znajomych żeby robili ostre zakręty na tym piachu to foty pujda dynamiczne i z akcją. Czekam na kolejne próby.
    Bylem w Twoim watku i szczeka mi opadla, swietne foty. Czasy takie, bo chcialem uchwycic ruch i pocwiczyc panoramowanie wlasnie. Nigdy nie mialem okazji. Kadry w wiekszosci sa proste tylko oni jezdzili na wydmie w ksztalcie leja. Cos jak rampa. Nie bylo kawalka plaskiego stad takie kadrowanie.
    Bede od czasu do czasu z nimi jezdzil, to bede mial okazje zeby pocwiczyc.
    Dziekuje za porady i opinie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

T&T, ale starł sie robic panoramowanie więc z tąd taka migawka zapewne

Domyślnie

No tak, tylko zdjęcia powyżej niestety (to tylko moja opinia) są kiepskie.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Wydma w kształcie leja bomba idz tam raz jeszcze i niech jeżdżą w koło i robia ostre zwroty zobaczysz jaka akcja będzie

Uprawnienia umieszczania postów