Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Cy200k + d300

Domyślnie Cy200k + d300

Mam nastepujacy zestaw CY200K podlaczona przez kabel PC do D300, kabel podlaczony bezposrednio przez gniazdo w body, nie przez stopke.
    Problem jest taki, ze czasem zdaza sie, ze lampa nie odpala, czasem przy pierwszym, czasem przy kolejnym blysku, czasem 2 razy nie odpali za 3 odpali, czesto pomaga reset aparatu. Lampa jak i body sa nowe. Nie wiem czy jest tu jakas usterka, a jesli jest to czego - body czy lampy...
    A moze jest to moja wina zlego podlaczenia...
    Czekam na Wasze sugestie

Domyślnie

trzyma ci sie kabel czy musisz go przytrzymywać palcem ?? bo u mnie jest jakiś chory luz na łączeniu

Domyślnie

Czy na pewno czekasz na naładowanie lampki? (nie mam pojęcia czy sygnalizuje naładowanie pikaniem). Może trochę zbyt oczywiste, ale kto wie

Domyślnie

trzyma sie dosc scislo, na pewno nie jest tak, ze musze bo przytrzymywac bo wypadnie, moge smialo chodzic z kablem wpietym i nic sie nie dzieje.

Domyślnie

lampa sygnalizuje dzwiekiem i dioda naladowanie i jest naladowana na 100%

Domyślnie

zobacz jak synchornizuje na fotoceli - jesli ok, to problem jeswt ze sposobem synchornizacji przez gniazdo i wina lezy albo po stronie lampy i sposobu polaczenia kabla synchro (co jest bardziej prawd.) albo aparatu - w co watpie

Uprawnienia umieszczania postów