Tym razem w cz.b.
Szukaj
Tym razem w cz.b.
Jak Anselpodoba mi się ten kadr i konwersja, no może ciut bardziej kontrastowo bym zrobił ale to kwestia gustu.
B. podoba mi się ale dałbym więcej dołu kosztem góry.
Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.
Ładnie.
Brakuje mi kawałka dołu.
Edit: krokus66, zbieżność opinii całkowicie przypadkowa![]()
oko | obiektywy | komputer | lampa | aparat |//kolejność wyraża raczej dążenie niż sprawozdaje dokonania...
podzielam zdanie krokusa...![]()
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. J.P.II
NIKON TEAM
ładnie łądnie. dobrze żę bw, bo perfekcyjnie dobrany jest![]()
Noooo... ! to okrzyk podziwu. Takie góry tylko w BW.
http://www.flickr.com/photos/blazeje/![]()
To zdjęcie ma w sobie coś naprawdę przyciągającego ale...
Używasz waloru zamiast koloru, to ułatwia wyważenie kompozycji. W tym momencie tego wyważenia moim zdaniem nieco brak. Koledzy wspomnieli o braku dołu, ja napiszę o czymś nieco innym.
Gdy się przyjrzysz prawdopodobnie dostrzeżesz, że lewa strona zdjęcia jest oparta o dużą plamę bieli w LD. Z kolei prawa wręcz ucieka dołem z kadru. Buduje to przekątną obrazu, którą starają się dopełnić chmury (a właściwie ciemne niebo przebijające przez nie). Przez to ma się wrażenie, że cała kompozycja ciąży ku prawej stronie, jest nieco niestabilna. Przydałoby się ją dopełnić, np. poprzez wzmocnienie waloru po lewej.
Poza tym zdjęcie plastyczne, bardzo efektowne i intrygująco zabudowane planami. Ma się wrażenie, że chmury przemieszczają się w kadrze co mnie niezmiennie w tego typu fotografii zachwyca.
Skontaktuj się z nami