Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Przekonajcie mnie do Nikona...

Jestem na kupnie lustra i mam problem. Czy ma to być Pentax K200D czy Nikoś D80. O pentaxie czytałem wiele dobrego, o Nikosiach też. Jakość fotek podobna, Pentax ma np. stabilizację w korpusie, uszczelnione body, a o Nikonie wiem też co nieco, ale nie mogę się zdecydować. Powoedziałbym, że bardziej na Pentaxa się nastawiam, tylko wolałbym dowiedzieć się od Was co sądzicie o tych aparatach, a zwłaszcza fotkach i różnicach m-dzy nimi.
    Dzięki za pomoc

Domyślnie

hmm.. a o canonie nie myślałeś?? mam dwa i bardzo fajne sprzęty
    a serio to pytanie podstawowe jest takie: po co mamy przekonywać Cię do nikona? nikt za to nam nie płaci przekonać to ma Cię marketing firmy, sprzedawca itp.
    my możemy w zasadzie doradzić co do konkretów, ale decyzję musisz podjąć sam.. nie napisałeś do czego ma służyć puszka, z jakim szkłem, czy masz już coś ze sprzętu, masz już jakieś doświadczenie itp.. bo tak to można wkleić suchy opis.. napisz czego oczekujesz i co chcesz focić to coś poradzimy
    pozdrawiam

Domyślnie

Nikon jest modny

Domyślnie

To trochę za mało. Nie przekonuje mnie to. Może jakieś konkrety

Domyślnie

A jakie masz szkła pod bagnet K?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

O Canonie myślałem, ale w tej kategorii cenowej to mi niektórzy odradzali. Zgadza się, że Canon to Canon, ale zwłaszcza gdy mowa o wyższej pólce (chyba ??) W zasadzie to miewałem lustrzanki analogowe i mam z nich szkła pasujące akurat do Pentaxa, bagnet K, a focić to w zasadzie lubię wszystko i robię to od wielu, bardzo wielu lat. Chociaż interesuje mnie szczególnie portret (więc przydał by się dosyć jasny obiektyw) i przyroda. Z cyfrówek mam Lumixa z niezłym zoomem, ale szumi ogromnie. No i nie da się nim jednak zrobić za Chiny dobrego portretu

Domyślnie

REIKENON 1:3,,5 -5,6 , 28-80mm. To jest z analoga RICOH, ale pasuje do Pentaxa. Oczywiście dodatkowo planuje zakup jakiego szkła do portretów

Domyślnie

Sorki, miało być RIKENON

Domyślnie

Duży wybór szkieł, dobrych i w przystępnej cenie + dla Nikona

Pozdrawiam.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów