Szukaj
Cześć
Jestem tu nowy, więc traktuj proszę moją wypowiedź z dystansem.
Moim zdaniem:
- Z widoczków 5 jest ładne i podoba mi się ta chwila. Ale tak na prawdę najbardzej interesują mnie ludzie, zatem...
- Sytuacja z 1 ma potencjał, ale podobało by mi się znacznie bardziej, gdybym mógł zobaczyć tu oczy. Może warto byłoby jeszcze trochę zaczekać? Może ktoś z łodzi podszedł by do kogoś na pierwszym planie? Co to za sytuacja? W jakiej relacji są ci na brzegu z tymi w łodziach?
- W 1 troszkę przeszkadzają mi też ryby w lewym górnym rogu.
- Jeśli chodzi o 2, to ja bym wolał trochę ciaśniejszy kadr. Przeszkadza mi również załamanie ściany przy prawej krawędzi (przy ciaśniejszym kadrze zniknie) i cień lub wnęka nad głową.
Ale to wszystko oczywiście kwestia gustu. Gratuluję podróży.
- Poza tym dla mnie wszystkie te zdjęcia z ludźmi są trochę zbyt nasycone, kolorowe. 2 zdesaturowałbym nawet o 50.
![]()
Pozdrawiam serdecznie
yassiek.com - fotografia teatru tańca
...z jakim dystansem...
każda podpowiedź jest cenna.
Co do faceta "z rybką', mam fotkę z oczami, ale moim zdaniem jest gorsza właśnie ze względu na korelacje z otoczeniem. Może "Odpoczynek po połowie" więcej by wyjaśnił. A rybki w lewym rogu...teraz je zauważylem
Masz racje fotki nasycone, .... bo tak wygląda Jemen zwłaszcza podczas wakacyjnej wyprawy.
Dzięki za uwagi.
dla mnie nr 3 rzadzi, 7 rowniez bardzo ciekawe tylko troszke bym przekadrowal ... ogolnie interesujacy set. pozdrawiam
Bolos
Myślę, że po prostu pokazałeś*nam najlepsze Twoje ujęcia z tamtąd. I wyszło mydło i powidło. Technicznie poprawne.
A mógłbyś pokazać nam jakąś historię? Jakąś większą całość? Z początkiem i może końcem? Podejrzewam, że materiał na to masz...
Pozdrawiam
Pokazałem kilka różnych (czy najlepszych?), z rożnych miejsc. Postaram się wrzucić jakiś tematyczny set.![]()
zdjęcia powalające !
nikon d70s + kit
dwójka mi się podoba.
zdjęcie życia jeszcze przede mną
nr 4 to super przykład na perspektywę powietrzną- wręcz szablonowy a 6 ma ciekawą symbolikę reszta zwykła
System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
Pozdrawiam Marek
1 i 2 bardzo fajne,
na 7 meczet widział bym albo w strefie ostrości (większa głębia) albo bardziej za nią.
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami