Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: untitled_002

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie untitled_002

Domyślnie

Wrocław?
    osiedle Biskupin?
    pierwsze co widać to zbyt pośpieszna selekcja nieba od reszty kadru - aureolka oddziela linię dachów od chmur - to drażni.
    mało wyraziste - w sensie przekazu, sensu
    Pozdrawiam
    myślę co piszę

Domyślnie

koncepcji jakiejś na te zdjęcie raczej nie miałeś. Zatem trudno orzec, czy tematem miał być artystycznie pokazany budynek, czy krajobraz, czy w końcu ów przechodzień.

Myślę, ze jezeli miał być street, to zacząłąbym od mniej wyszukanych ujęć na rzecz prostszych, bardziej czytelnych i dokumentacyjnych.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Nie podchodzi mi. Nie widzę tematu zdjęcia, nie wiem o co chodzi. Za lechupe w takim razie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanZWrocławia Zobacz posta
    ... zbyt pośpieszna selekcja nieba od reszty kadru - aureolka oddziela linię dachów od chmur
    Co znaczy selekcja? Obróbce było poddane całe zdjęcie, bez selekcjonowania na strefy (tzn niebo, budynki i grunt były obrabiane bez separowania). Sprawdź na innym monitorze.

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    ... zacząłąbym od mniej wyszukanych ujęć na rzecz prostszych, bardziej czytelnych i dokumentacyjnych.
    Co to znaczy zaczynać? To nie jest moje pierwsze zdjęcie streetowe. To nie jest nawet tysięczne.

Ja po prostu nie mam zamiaru pokazywać zdjęć poprawnych, które komentowane są w dziecinny sposób: "zajebiste". "fajne światełko miałeś" czy "miodzio". Takie pokazywałem, jak byłem mały. Teraz do oceny daję te hmm... trudniejsze. Szczególnie do oceny przeze mnie.

Jeśli to uważasz za nieudane i bez koncepcji - przyjmuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusczyminus? Zobacz posta
    ..
    Co to znaczy zaczynać? To nie jest moje pierwsze zdjęcie streetowe. To nie jest nawet tysięczne.

Ja po prostu nie mam zamiaru pokazywać zdjęć poprawnych, które komentowane są w dziecinny sposób: "zajebiste". "fajne światełko miałeś" czy "miodzio". Takie pokazywałem, jak byłem mały. Teraz do oceny daję te hmm... trudniejsze. Szczególnie do oceny przeze mnie.
    .
    Moze nie selekcjonuj zdjęć wg kryterium poprawne, trudne czy łatwe. Po prostu pokaz najlepsze.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

RomanZWrocławia napisał:
    mało wyraziste - w sensie przekazu, sensu
    to dopiero jest mało wyraziste w sensie sensu, byłem chyba nawalony.

Teraz przepinam grzecznie monitor ...
    czekaj ...
    jeszcze wtyczka ....
    włączam .....
    no tak..
    FCK..
    dalej widzę aureolkę nad dachami, ale teraz no tak , teraz baardzo wyraźnie i wyraziście widać, że to nie z powodu który wcześniej sobie ubzdurałem. Jak mogłem być tak nieuważny. Przepraszam
    a zdjęcie dalej takie ani na plus ani na minus ..
    a teraz jeszcze doczytałem, ze to "ponadtysięczny street" no to powolutku to idzie.

Luźne warkoczyki dobrze robią na forum Nikona

POZDRAWIAM
    myślę co piszę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanZWrocławia Zobacz posta
    RomanZWrocławia

Luźne warkoczyki dobrze robią na forum Nikona

POZDRAWIAM
    To dobrze, że poluzowałeś.
    Też pozdrawiam.

Domyślnie

fajne, ale o czym to traktuje to chyba największa zagadka...

Uprawnienia umieszczania postów