Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie d70 + sb900 ... problem

Witam,

Mało się na tym znam - mam nadzieję, że to tylko kwestia ustawień.

Mam starego nikona d70 .. kupowanego w U.S.

Wczoraj kupiłem sobie sb900 .. i nie moge zmusić tej kombinacji by działała.

Lampa mryga .. aparat robi zdjęcie - ale tak jakby synchronizacji nie było bo zdjęcia wychodzą tak jakbym je bez lampy robił.

Porównywałem je dokładnie z włączoną lampą (która błyskała przy fotce, i przy wyłączonej ... to samo) .. kręciłem wszystkimi ustawieniami tu i tu .. i nic :\

Byłbym wdzięczny jak by mi ktoś podał jakieś najprostsze ustawienia na których ten sprzęt musi działać.

Pozdrawiam,

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Reset lampy, reset puchy... Ewentualnie, zobacz czy na manual nie przestawione???

Domyślnie

zrobione ... reset lampy reset puchy (bkt + metering mode 2 sec) i nic .. ciemnosc :\

ale w ramach ostatnich 10 minut kombinowania zauważyłem jedną rzecz

lampa ściągnięta z body - wyzwolona ręcznie błyska dużo mocniej - i słychać cichy pisk , którego ani razu nie usłyszałem jak była na body - jak jest na body to też dużo słabiej pizga

Domyślnie

ciągle to samo
    Ostatnio edytowane przez boggy ; 21-02-2009 o 03:32

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

No jeśli działa poza puszką, to może byc problem z goracą stopką mz.. Masz możliwość podłączenia do innej puchy?? Jeśli tam zadziała, to znaczy, że problem jest w stopce aparatu...

Domyślnie

Może wystarczy przeczyścić styki na gorącej stopce i w lampie.
    D70s, F-801s, N50 f/1.8, N18-70/f3.5-4.5, Jupiter 135/f3.5, SB-600, Lowepro Mini Trekker AW, Hama Defender 180, statyw i parę filterków...

Oszczędny w słowach Awatar brodnica
    Miasto
    Brodnica, Bydgoszcz, Kharkov

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boggy Zobacz posta
    zrobione ... reset lampy reset puchy (bkt + metering mode 2 sec)
    wyzwolona ręcznie błyska dużo mocniej - i słychać cichy pisk , którego ani razu nie usłyszałem jak była na body - jak jest na body to też dużo słabiej pizga
    Strzela mocnej bo wali z pełną mocą - a ten pisk jest normalny po silnym wyzwoleniu energii - ogólnie mówiąc lampa się ładuje, żeby być gotowa na kolejny błysk.

Uprawnienia umieszczania postów