Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Lubeka b&w

Domyślnie Lubeka b&w

Witam!
    To mój debiut w b&w... Proszę o uwagi...
    1

2

3

Domyślnie

1. leci w lewo - słabe B&W
    2. Za ciemno u góry
    3. Za ciemno po lewej
    ...
    NIKON

bombel
    Gość

Domyślnie

Nie przesadzajmy! Nie jest aż tak źle.

W jedynce, zamiast krzywizny, która jest nikła, bardziej martwiłoby mnie niebo - jest na nim spory przepał. Co do krzywizny - to ściany są leciutko pochylone do tyłu, ale jeszcze w normie. Nie ma powodów do niepokoju. Niepokój za to może wzbudzać kiepska ekspozycja - lewa dla nas pierzeja jest bardzo jasn i na granicy przepału, za to prawa niknie w mroku... Ja wiem z czego to wynika - było dość ostre światło, ostre cienie, matryca nie wyrabia - ale to da się, i według mnie należy skorygować (jak jest z czego, to znaczy lepiej z NEFa, niż z jpga).

Dwójka też mi się podoba, ma agresywne niebo, a ja lubię takie nieba - choć wiem, że nie wszystkim się musi pobobać.

Ale trójka faktycznie mało udana, choć poprawić ją jest dośc prosto... Jak masz Nefa, będzie Ci łatwo, jak jpga - może być ciężej, to zależy, jak naświetlałeś. Bywa, że z takiego jpga nie da się za dużo wyżyłować, bo już wychodzą jakieś śmieci, czy szum...

Domyślnie

Ta ciężka dwójka....no podoba się i ....już.
    Ciasno...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

mi jedynka, gdybyś ją tylko wyprostował :P

Domyślnie

Dziękuję bardzo wszystkim za uwagi! Niestety te fotki mam tylko jako jpegi, ale spróbuję z nimi "zawalczyć" zgodnie z Waszymi sugestiami. Jak się uda, to się pochwalę.
    pozdrowienia!

Domyślnie

Mnie też jedynka. Ciekawy klimat.

Domyślnie

Wszystkie zdjęcia byłyby na duży plus gdyby nie brakowało dołu.

Domyślnie

Spróbowałem skorygować "1" zgodnie z sugestiami i nie wiem, czy mi się udało...

Domyślnie

Badam z "visty" nowy HP i wiecie co Państwo!? ... Jest lepiej - monitor? Jak 2 i 3 wydawało się ciemnawe, tak teraz - jest lepiej, zdecydowanie, ale ziarenko ...
    NIKON

Uprawnienia umieszczania postów