Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: kuń

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Smętna ta jedynka...
    Ta 2 to taka "smienka"?

Domyślnie

1. to przedewszystkim szumi jak szlag. Sam motyw jest dobry i bardzo powszechny, ja jednak światło z okien w stajni wykorzystuję w nieco inny sposób :devil:

2. Mdła sepia, do tego zdjęcie jest poruszone, ponadto nie przedstawia nic ciekawego. Ot każdy powrót z koniem po jeździe (tylko ten kuń jakoś nie zmęczony) chyba, że to było przed jazdą, whatever najlepsze nie jest.

3. Sam motyw całkiem w czapke jest. bw nawet znośne, ale jak juz kadrowałabym może bardziej od dołu jeszcze, ponadto czekałabym na inna faze konia na lonży, tu nie dość że nie widać ekspresji (pewnie brykał, jak to przed jesienno-zimową jazdą), to jeszcze koń wyszedł jak jakiś Taenia solium z profilu. Brykanina jest po to, żeby ją wykorzystywać, a na forum wystawia się to co się udało, albo przynajmniej nam się tak wydaje

Podsumowując ze wszystkich fot kwalifikacje przechodzi 3 jak narazie, mimo swych niedoskonałości

Pozdrawiam i ćwicz.

Maskotka
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marta Baranowska Zobacz posta
    1. to przedewszystkim szumi jak szlag. Sam motyw jest dobry i bardzo powszechny, ja jednak światło z okien w stajni wykorzystuję w nieco inny sposób :devil:
    szumi jak D80 stajnia, światło zastane a raczej jego brak jedynie okno, które prawie nic nie wnosi bo na zewnątrz ciemno jak w ......

2. Mdła sepia, do tego zdjęcie jest poruszone, ponadto nie przedstawia nic ciekawego. Ot każdy powrót z koniem po jeździe (tylko ten kuń jakoś nie zmęczony) chyba, że to było przed jazdą, whatever najlepsze nie jest.
    Wiesz, czasami nie liczy się super ostrość a la "żyleta" i noise-free image lecz podmiot, który jest wpisany w przestrzeń kadru. To zdjęcie podoba mi się bo ma w sobie element ludzki, pokazuje zwierzę i człowieka, to jak jedno zachowuje się pod wpływem drugiego, czym jedno staje się dzięki drugiemu. I jest to przed jazdą

3. Sam motyw całkiem w czapke jest. bw nawet znośne, ale jak juz kadrowałabym może bardziej od dołu jeszcze, ponadto czekałabym na inna faze konia na lonży, tu nie dość że nie widać ekspresji (pewnie brykał, jak to przed jesienno-zimową jazdą), to jeszcze koń wyszedł jak jakiś Taenia solium z profilu. Brykanina jest po to, żeby ją wykorzystywać, a na forum wystawia się to co się udało, albo przynajmniej nam się tak wydaje
    kompozycyjnie kobieta nie jest w najlepszym miejscu ale wg. mnie to zdjęcie pomimo całkowitego zamrożenia akcji jest i tak bardzo dynamiczne, trochę mi przeszkadza dom na dalszym planie ale go nie zniszczę a nie lubię ingerować w zdjęcia. Co to cięcia dołu to zrezygnowałem z tego bo ani trawa nie była wielce ciekawa ani niebo przyciągające więc poszedłem po złoty środek i jest jak jest. Była to moja pierwsza przygoda z końmi i bardzo mi się podobało. Gdyby tylko słoneczka było więcej.

Dziękuję za krytykę
    pozdrawiam
    obiecuję, przeczytam regulamin...

Domyślnie

Uważasz, że D70s nie szumi?

I że ja mam w stajni dużo światła z okna?

hihi
    -ride a horse

Domyślnie

Uważasz, że D70s nie szumi?

I że ja mam w stajni dużo światła z okna?

hihi
    każdy szumi, ale szum jest fajny
    nie wiem jaką masz stajnię
    przepraszam, że wstawiłem te zdjęcia, nie wiedziałem, że masz wyłączność na fotografowanie koni....
    obiecuję, przeczytam regulamin...

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Domyślnie

Marta wyłączności nie ma

Powinieneś mimo wszystko spędzić z tą amazonką i jej koniem więcej czasu, wtedy na pewno zaobserwujesz wiele ciekawych momentów. Te są raczej mało atrakcyjne.
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abre Zobacz posta
    Marta wyłączności nie ma

Powinieneś mimo wszystko spędzić z tą amazonką i jej koniem więcej czasu, wtedy na pewno zaobserwujesz wiele ciekawych momentów. Te są raczej mało atrakcyjne.

Abre jeszcze będzięmy miały okazję albo dużo okazji))

Cytat Zamieszczone przez moonrage Zobacz posta
    przepraszam, że wstawiłem te zdjęcia, nie wiedziałem, że masz wyłączność na fotografowanie koni....
    Przestań pisać głupoty ... tylko ćwicz.....!!!
    -ride a horse

Domyślnie

Przepraszam, że tak z czeluści wygrzebuję.

Bo w fotach końskich chyba ogólnie jest tak, że trzeba jednak spędzić trochę czasu i się opatrzyć, zanim zacznie się robić zdjęcia. Może dlatego te do mnie nie przemówiły.
    ogólnie nie przepadam za robieniem zdjęć na lonży, koń wygląda jakby miał się zaraz przewrócić, a dla pani nie pozostało już ani skrawka miejsca w kadrze.

Za radą Abre- pojedź do stajni, popatrz, poobserwuj, a na pewno wypatrzysz coś ciekawego i niebanalnego.
    "I'll go find God, quit drinking, get in touch with myself emotionally, and we'll meet right back here at half past impossible, mm'kay?"
    moje prywatne halucynacje

Domyślnie

Amazonka...OK...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Uprawnienia umieszczania postów