Szukaj
Smętna ta jedynka...
Ta 2 to taka "smienka"?
1. to przedewszystkim szumi jak szlag. Sam motyw jest dobry i bardzo powszechny, ja jednak światło z okien w stajni wykorzystuję w nieco inny sposób :devil:
2. Mdła sepia, do tego zdjęcie jest poruszone, ponadto nie przedstawia nic ciekawego. Ot każdy powrót z koniem po jeździe (tylko ten kuń jakoś nie zmęczony) chyba, że to było przed jazdą, whatever najlepsze nie jest.
3. Sam motyw całkiem w czapke jest. bw nawet znośne, ale jak juz kadrowałabym może bardziej od dołu jeszcze, ponadto czekałabym na inna faze konia na lonży, tu nie dość że nie widać ekspresji (pewnie brykał, jak to przed jesienno-zimową jazdą), to jeszcze koń wyszedł jak jakiś Taenia solium z profilu. Brykanina jest po to, żeby ją wykorzystywać, a na forum wystawia się to co się udało, albo przynajmniej nam się tak wydaje
Podsumowując ze wszystkich fot kwalifikacje przechodzi 3 jak narazie, mimo swych niedoskonałości
Pozdrawiam i ćwicz.
Maskotka
Put some fun between your legs
-ride a horse
szumi jak D80stajnia, światło zastane a raczej jego brak jedynie okno, które prawie nic nie wnosi bo na zewnątrz ciemno jak w ......
Wiesz, czasami nie liczy się super ostrość a la "żyleta" i noise-free image lecz podmiot, który jest wpisany w przestrzeń kadru. To zdjęcie podoba mi się bo ma w sobie element ludzki, pokazuje zwierzę i człowieka, to jak jedno zachowuje się pod wpływem drugiego, czym jedno staje się dzięki drugiemu. I jest to przed jazdą
kompozycyjnie kobieta nie jest w najlepszym miejscu ale wg. mnie to zdjęcie pomimo całkowitego zamrożenia akcji jest i tak bardzo dynamiczne, trochę mi przeszkadza dom na dalszym planie ale go nie zniszczę a nie lubię ingerować w zdjęcia. Co to cięcia dołu to zrezygnowałem z tego bo ani trawa nie była wielce ciekawa ani niebo przyciągające więc poszedłem po złoty środek i jest jak jest. Była to moja pierwsza przygoda z końmi i bardzo mi się podobało. Gdyby tylko słoneczka było więcej.
Dziękuję za krytykę
pozdrawiam
obiecuję, przeczytam regulamin...
Uważasz, że D70s nie szumi?
I że ja mam w stajni dużo światła z okna?
hihi
-ride a horse
Marta wyłączności nie ma
Powinieneś mimo wszystko spędzić z tą amazonką i jej koniem więcej czasu, wtedy na pewno zaobserwujesz wiele ciekawych momentów. Te są raczej mało atrakcyjne.
-ride a horse
Przepraszam, że tak z czeluści wygrzebuję.
Bo w fotach końskich chyba ogólnie jest tak, że trzeba jednak spędzić trochę czasu i się opatrzyć, zanim zacznie się robić zdjęcia. Może dlatego te do mnie nie przemówiły.
ogólnie nie przepadam za robieniem zdjęć na lonży, koń wygląda jakby miał się zaraz przewrócić, a dla pani nie pozostało już ani skrawka miejsca w kadrze.
Za radą Abre- pojedź do stajni, popatrz, poobserwuj, a na pewno wypatrzysz coś ciekawego i niebanalnego.
"I'll go find God, quit drinking, get in touch with myself emotionally, and we'll meet right back here at half past impossible, mm'kay?"
moje prywatne halucynacje
Skontaktuj się z nami