Z malpki?Nie łapię.Czas był faktycznie krótki,nieco mżył deszcz.Wolałabym chyba usłyszeć,że ja jestem do bani,a nie af w aparacie,bo innego nie mam.Oprócz analogowego..Pozdro dla wszystkich.
Szukaj
Z malpki?Nie łapię.Czas był faktycznie krótki,nieco mżył deszcz.Wolałabym chyba usłyszeć,że ja jestem do bani,a nie af w aparacie,bo innego nie mam.Oprócz analogowego..Pozdro dla wszystkich.
Olga
Szczerze powiem że jeśli chodzi o HP i ich aparaty to jest szmelc,miałem dzisiaj gościa który narzekał na swojego Hp-ka i że zdjęcia ma nieostre.A jakiego masz analoga ?
EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
Insta : @pan_portrecik
Powiem bezczelnie, ze nie widzialem lepszej matrycy w notebooku, jak ta ktora jest w IBM serii T (od 4X wzwyz). Mam Thinkpada T42, brat sprzedal swoja ukochana toshibe i przesiadl sie na wersje model panoramiczny IBMa (z60m) jak chwile popracowal na moim T42.
Spojrzcie na matryce w swoich notebookach. Jaki jest kat widzenia? Jaki kontrast? Czy w zaleznosci od kata patrzenia, zmienia sie delikatnie odcien obrazu i raz wpada w zielen, raz w czerwien? (chcecie na takim czyms korygowac balans bieli NEFow?) A teraz biegnijcie do sklepu gdzie jest wystawiony IBM
Ponadto do obrobki fot ale tez i do codziennej pracy, rozdzielczosc 1024x768 jest ZA MALA.
Polecam ogladac matryce co najmniej 1400x1050 lub 1600x1050 (w zaleznosci od rodzaju ekranu)
Na koniec dodam, ze obcowanie z notebookami IBM jest zarazliwe. Kto raz sprobowal ten chce tylko takiego sprzetu. Ja w tej chwili nie wyobrazam sobie pracowac na sprzecie stacjonarnym nie mowiac juz o innych notebookach. Minusy: wyglad? Mnie nie przeszkadza design z konca lat 90tych. Dla mnie liczy sie wygoda uzytkowania.
Na koniec anegdota. Ktos z moich znajomych spojrzal na mojego notebooka i stwierdzil "tobie dziala tutaj Need For Speed?" (Mam 1,8GHz Centrino). Tak wiec dla szpanerow co chca pokazac sie ze srebrnym swiecacym bajerem to chyba nie jest jednak wymarzony sprzet. Reszcie polecam!
Z gory pozdrawiam pieniaczy, ktorzy nie odwaza sie zobaczyc na zywo IBMa :P
Pozdr.
D300|D70s|D70|35/2D|50/1.4D|85/1.8D|17-55/2.8|100/3.5macro|17-50/2.8|SB800|SB600.
widac nie widziales dobrze skalibrowanego monitora i jednostki przystosowanej pod obrobke grafiki. nie mowiac nic np o Macu z podpietym 21calowym Barco lub LaCiea w tej chwili nie wyobrazam sobie pracowac na sprzecie stacjonarnym nie mowiac juz o innych notebookach
ps. design ibma mi nei przeszkadza. przez 3 lata pracowalem glwonie z ibmami ... uwazam ze sa dobre. toshiba na pewno sie do nich nei umywa. ale nie uwierze ze jakikolwiek pc-notebook nadaje sie do profesjonalnej obrobki grafiki ..
....no i chyba zgubilem watek... zaczelo sie od oceny fotki... skonczylo na laptopach))
to ja chyba Panom podziekuje i ide spac))
W wielu przypadkach moich fotek nie moge się zdecydować,czy
a)ostrość ok,a aparat cudownie miękko rysuje
Jestem wdzięczna za każdą opinię.[/quote]
nie byłbym takim optymistą![]()
moim zdaniem zdjęcie bardzo słabe,nadające się jedynie do bardzo prywatnego albumu.
Oczywiscie ekran notebooka nie nadaje sie profesjonalnej obrobki grafiki z tego wzgledu, ze chocby zakres tonalny jest miezerny. Porownywalem matryce w notebookach jako takich, a to ze mi sie na notebooku najlepiej pracuje, to chodzilo mi o miekka klawiature, i ekran ktory po kilkunastogodzinnej pracy nie meczy mi wzroku na tyle na ile inne ekrany meczyly.Zamieszczone przez sailor
Pozdr.
D300|D70s|D70|35/2D|50/1.4D|85/1.8D|17-55/2.8|100/3.5macro|17-50/2.8|SB800|SB600.
Analog to canon eos 300.Z obiektywem soligora.Ale i tak zdjęcia są lepsze jeśli chodzi o ostrość.Oczywiście posiadam jeszcze smienę2.Całkiem nizłe paprocie kiedyś nią zrobiłam.Nawet bez światłomierza,z tabelką w ręce.Ależ to było dawno.
Olga
17 wypowiedzi pod zdjeciem nie przedstawiajacym kompletnie nic . nieostrym i wygladajacym na pstrykniete od niechcenia . podczas gdy naprawde wartosciowe zdjecia jesli juz sie pokaza posiadaja z reguly gora 3-4 komentarze ... LUDZIE !!!!! !CO SIE Z WAMI DZIEJE!!?!?!?!?
Coz to sie stalo, pisalem o notebooku jako komentarz na problem Krzysztofa z wyborem notebooka. Teraz widze ze przeskoczyl do tematu, ktorego nie odwiedzialem ???
Pozdr.
Skontaktuj się z nami