Czemu nie widzę fotki?
Szukaj
Czemu nie widzę fotki?
Olga
szczerze to takie cykniete jest![]()
nie nie... nie tak.
Jest poruszone, przepalone i chaotyczne tlo, dziwna mina modelki i wogole kadr nie teges.
A tytul kojarzy mi sie z tym: Boze, chron mnie przed przyjaciolmi, z wrogami poradze sobie sam.
forum.niekojarze.pl
Pozdrawiam, Maciek
Nie to ładne, co ładne, lecz to, co się komu podoba.||N D300|N MB-D10|N 24-70 N|N 60D Micro|SB 800|MF 055 Pro + 322RC2|L CompuTrekker Plus AW|| | Mój Mikołajek |
Jesteście świetni.Choć może i o za dwa nawiasy za daleko i nie do albumu,to trafi napewno na moją ścianę w honorową antyramkę.Lubię to zdjęcie,bo jest takie bardzo prawdziwe,a dziwna mina jest bardzo charakterystyczna dla mojej przyjaciółki.
I jeśli mogę prosić,wypowiedzcie się o ostrości fotki.Właściwie po to ją zamieściłam.W wielu przypadkach moich fotek nie moge się zdecydować,czy
a)ostrość ok,a aparat cudownie miękko rysuje
b)brak ostrości,bo fotograf do chcrzanu
c)brak ostrości z powodu defektu aparatu
Jestem wdzięczna za każdą opinię.
Olga
o ostrosci - wedlug mnie to nie wina aparatu tylko szkla ktore masz zalozone - przymknij przyslone powiedzmy do f/8 (lub choc 5,6) - jak boisz sie poruszenia to daj wyzsze iso. powinno byc ok.
co do zdjecia - nie podoba sie - bo:
(zgodnie z przedmowcami)
- nieostre
- w kadr wchodzi tyl samochodu - ciut mocniej skadrowac mozesz
- nie spelnia zasad zlotego podzialu - czyli bardzo centralnie
- malo nasycone
cwicz dalej - efekty powinny byc ciekawe
Pozdrawiam
NIKON F501 + Nikon E 50/1,8 + Zykkkkor
Nikon D70 + 50/1,8D | SIGMA 18-50 3,5-5,6 DC | TAMRON 80-210 4,5-5,6 | TOKINA 20-35/3,5-4,5 | 3328MB + SB-600
Wg mnie zdjecie jest zdecydowanie poruszone. Ale to tez zalezy od obiektywu jaki posiadasz. Niektore faktycznie mydla nieprzymkniete, ale raczej nie w tym wypadku. Generalnie kazdy obiektyw po przymknieciu bedzie dawal lepszy obraz, niz na pelnej dziurze. Moze sie myle, ale to zdjecie wyglada tak, jakby swiatlo zostalo zmierzone na czarnym golfie, przez co znaczenie wydluzyl sie czas naswietlania, co spowodowalo wypalenie tla i poruszenie.
Pamietaj tez, ze tylko Ty wiesz, ze ta mina jest charakterystyczna dla twojej przyjaciolki, wiec nie dziw sie, ze reszta ogladajacych nie podziela Twojego sentymentu.
Pozdrawiam i zycze dobrego swiatla![]()
forum.niekojarze.pl
Jakubas, zdjecie z czasem 1/250 raczej jest wystarczajaco krotki ?
no chyba ze w bledzie jestem...
btw to zdjecie jest chyba z malpki,
Pozdrawiam
NIKON F501 + Nikon E 50/1,8 + Zykkkkor
Nikon D70 + 50/1,8D | SIGMA 18-50 3,5-5,6 DC | TAMRON 80-210 4,5-5,6 | TOKINA 20-35/3,5-4,5 | 3328MB + SB-600
fakt, dopiero teraz oblukalem exif. Zatem, albo szklo jest fatalne, co w przypadku HP moze sie zdarzyc, albo zdjecie i tak jest poruszone![]()
forum.niekojarze.pl
Exif mówi, że aparatem był tu HP C912 - szkło niewymienne.Zamieszczone przez junior84
Skontaktuj się z nami