Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Kasia v

Domyślnie

widzę nikt się nie kwapi to ja spróbuje pokazać o czym mówiłem (z jpg też da się dużo wyciągnąć i osobiscie jestem zdania że RAWy nie są lekarstwem na całe zło):

1 nowa warstwa dopasowania barwa nasycenie na niej wymaskowana (na szybko) twarz - działamy nie na kanale podstawowym tylko na żółciach (ctrl+2) nasycenie -100 wyszło coś takiego:

2 tak jak się spodziewałem wyszło lekko trupio , no to zakładamy filtr fotograficzny na ustawieniach domyślnych , celem ocieplenia wyszło coś takiego :

specialnie użyłem skrajnej wartości przy pierwszym kroku - dlaczego ? bo jestem leniwy i tylko wskazuje drogę , można suwakiem pobawić się inaczej
    PS2 czas całej obróbki (z tym niedoskonałym maskowaniem ) - 60 sekund

Jeżeli autor nie życzy sobie aby wisiały te przeróbki to proszę o info na pm

Domyślnie

Ja już wysłałem PW z moją wersją

Domyślnie

Autor sobie życzy
    Bardzo dziękuję za pomoc i za zainteresowanie!!
    Archibald Tobie równiez bardzo dziękuję, oto Twoja wersja:

Dla mnie obie wersje są bardzo dobre, i pokazują jak można wybrnąć z takiego problemu.

Dodam jeszcze że zdjęcie było robione na samym poczatku zabawy z puszką na starym oprogramowaniu 1.03, po wgraniu nowego softu nastąpiła zauważalna poprawa odwzorowania kolorów, a już o wiele lepiej było po wgraniu nowych profili.

Malibu i Archibald serdecznie Wam dziękuję za zainteresowanie i włożoną pracę w poprawę mojego zdjęcia!!
    Jak będziecie w pobliżu zapraszam na piwo!!

Domyślnie

Zgadzam się z malibu, że raw nie jest lekarstwem na całe zło, ale nie da się ukryć, że czasami mocno ułatwia życie

Pozdrawiam.

Domyślnie

Ja wygiełam krzywą i nałożyłam delikatnie niebiesko-zieloną wariację......i troszkę przekadrowałam

Pozdrawiam!

Domyślnie

Bardzo fajna obróbka i ciekawy kadr, jak widać z Waszą pomocą praktycznie każde zdjęcie da się uratować!!

Tobie również bardzo dziękuję za zainteresowanie i poświęcenie czasu na poprawę mojego zdjęcia!!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów