Witam od około 2 miesięcy przymierzam się do kupienia stałki, jednak im dłużej się zastanawiam i im więcej testów czytam tym bardziej nie wiem co wybrać. dlatego postanowiłem założyć ten wątek i liczę że ktoś mnie oświeci
Głównie chodzi mi o jakość obrazowania tzn. chciałbym by była dobra plastyka zdjęcia, nasycenie kolorów takie że barwy są miękkie jakby lekko ocieplone (często przeglądam http://www.boston.com/bigpicture/ i tu każde zdjęcie ma te barwy (wiem że tym co chcę kupic nie uzyskam tego co profesjonaliści z tej strony ze sprzętem za kupe kasy ale chce pokazac o co mi chodzi). oczywiście kupując stałkę chciałbym też by ostrość była na wysokim poziomie.
to będzie narazie jedyna moja stałka także chciałbym by była jak najbardziej uniwersalna. foce głównie motoryzacje ale często też wychodzę na miasto i pstrykam wszystko co mi wpadnie w oko.
suma jaką mam przygotowaną to 1500 zł.
wiem że duzo wymagam od tego obiektywu i pewnie nie da sie tego wszystkiego pogodzić, ale może ktoś mnie nakieruje na cos konkretnego. głównie chodzi o te barwy i ostrość.
pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami