Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Żmijowato

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Cały czas masz skopany WB,albo monitor,albo już tak masz....
    Czy to nie lepiej,pod względem WB , wygląda...?

http://www.iv.pl/images/3ygaah03r03g3a3wdz82.jpg
    Na moim monitorze wygląda to nie ciekawie, więc teraz nie wiem czy ta wersja którą pokazałeś ma być "ostateczna" czy to tylko prezentacja WB i fota do dalszej obróbki,czy rzeczywiście mam monitor do d...y.
    Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Ale kadry ciekawe potrafisz wypatrzec, a to sie chwali
    Dzięki
    Tylko to ,samo,nie wystarczy.Dlaczego niedoróbki ,błędy mają psuć niezłą fotę..?
    Andrzej w twoim kierunku kieruję szczególne podziękowania, tak mnie stresujesz że jak wystawiam fotę to drżę co powiesz o WB A tak poważnie być może to jeszcze kulejąca u mnie obróbka? Przecież kiedyś już mnie pochwaliłeś za WB

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    a masz może te same ujecie w poziomie ?
    Mam Ale to już chyba jutro
    D80 + 18-200 VR+Marumi-fujiyama DHG

Domyślnie

Przecież kiedyś już mnie pochwaliłeś za WB
    Jasne,ale jakoś ponownie zdryfowałeś w dziwnym kierunku....

Moja wersja jest tylko przykładem ,że to zdjęcie może mieć w miarę poprawne kolory,można go jeszcze "podrasować",zrobić niebo,jaśniej ,ciemniej..kombinować różnie, ale przy zachowaniu przyzwoitego WB.
    Nie wiem jakiego monitora używasz,ale zaręczam,że różnice pomiędzy wyświetlaczami mogą być baaardzo duże jeśli chodzi o odwzorowanie barw.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Kadrowo zdecydowanie dwójka, a do pełni szczęścia brakuje tylko ażebyś ciachnął trochę dołu, tak, by pozbyć się tych śladów... Koloryt pracy również podąża w dobrym kierunku... jak mniemam, bowiem patrzę widzę ją na Lcd-ku... Stąd też nie trudno się zgodzić z poniższym twierdzeniem:

...Nie wiem jakiego monitora używasz,ale zaręczam,że różnice pomiędzy wyświetlaczami mogą być baaardzo duże jeśli chodzi o odwzorowanie barw.
    Odnieść się mogę na przykład do swoich prac, które na starym poczciwym "pudle" wyglądają wyśmienicie, mam na myśli rzecz jasna koloryt prac, zaś jak przeglądam u znajomych na "płaszczakach", to delikatnie ujmując zaciskam zęby...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Jasne,ale jakoś ponownie zdryfowałeś w dziwnym kierunku....

Moja wersja jest tylko przykładem ,że to zdjęcie może mieć w miarę poprawne kolory,można go jeszcze "podrasować",zrobić niebo,jaśniej ,ciemniej..kombinować różnie, ale przy zachowaniu przyzwoitego WB.
    Nie wiem jakiego monitora używasz,ale zaręczam,że różnice pomiędzy wyświetlaczami mogą być baaardzo duże jeśli chodzi o odwzorowanie barw.
    No cóż wynika z tego że coś jest do d..py..... mam tylko nadzieję że to monitor
    D80 + 18-200 VR+Marumi-fujiyama DHG

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów