Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 87

Wątek: AutoNOVIKA

Domyślnie

Stock, ja nie jestem fotografem. Ja jestem laikiem który łapie za aparat by pokazać kawałek siebie światu. Żeby ktoś popatrzył na mnie tak jak ja na siebie patrze....a przynajmniej staram się.. Fotograf to ktoś taki jak: Czarodziej, YOZ, Bonzo, sailor, światło.. itd. to są ludzie którzy robią kawałek genialnej fotografii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    A nie uważasz, ze sam fakt zaplanowania nie da Ci wybitnych zdjęć ? Zdjęcia robi fotograf a nie zaplanowanie
    To zapytanie to chyba do mnie ,więc spróbuje się ustosunkować. Mówisz o zaplanowaniu zdjęcia, a czy robiąc takowe nie planujesz kadru, oświetlenia, aranżacji wnętrza et cetera. Moim skromnym zdaniem każde zdjęcie wymaga jakiegoś zaplanowania. A co do wybitnych zdjęć, no cóż to też dziwna sprawa. Kiedyś powiedzmy takiego Newtona uważano za raczej przeciętnego fotografa a na chwilę obecną większość twierdzi że jego fotografie są wybitne (mam tylko nadzieję ,że nie jest to spowodowane tym że nie ma go już wśród żywych). A przecież większość jego fotografii była starannie zaplanowana. Dla tego uważam że kwestia planowania jak i wybitności zdjęć jest pojęciem względnym. Ale jak to zawsze podkreślam jest to tylko moja subiektywna ocena, i każdy ma prawo się z nią nie zgodzić. Ze zdjęć przedstawionych przez Novikę spodobała mi się 4, zresztą innym osobom też i dla tego należała się jej za to pochwała.
    Pewnie gdybym się chciał do czegoś w tym zdjęciu przyczepić ,to bym się przyczepił (pomimo że ja tylko fotopstrykiem jestem ),ale po co - całość mi odpowiada, w odbiorze jest ciekawa, widać postęp,to dla czego nie mogłaby jeszcze trochę w tym klimacie poeksperymentować. Być może znalazła by drogę którą chciała by podążać.
    Oczywiście, sugestie osób oceniających są zawsze pomocne, a tym bardziej gdy wiele osób wytyka ten sam błąd, jednakże osoba kreująca dany obraz, może się z tym zgodzić i nie musi.Takie jej prawo.
    Pozdrawiam serdecznie
    Slawekw
    Ps.Chyba wlazłem "między wódkę a zakąskę" - jeśli tak to przepraszam i proszę moderatora o usunięcie posta.

Domyślnie

Wielcy ludzie nie zawsze rodzili się wielcy, a krytyka czasów i epok nie powinna wplywać na twórce. Kazdy ma swoją wizje świata, sztuki i piękna. Takie myślenie jakie przedstawia Slawekw jest podobnie do mego... Pewnie to dzięki temu nie odstawiłam jeszcze aparatu do lamusa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez novika Zobacz posta
    Wielcy ludzie nie zawsze rodzili się wielcy, a krytyka czasów i epok nie powinna wplywać na twórce. Kazdy ma swoją wizje świata, sztuki i piękna. Takie myślenie jakie przedstawia Slawekw jest podobnie do mego... Pewnie to dzięki temu nie odstawiłam jeszcze aparatu do lamusa.
    to fajnie... pewnie dlatego
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    to fajnie... pewnie dlatego
    Hani ty masz największy wpływ na moje prace, to prawda i mobilizujesz mnie do pracy. Ale tobie za to codziennie dziękuje więc wiesz.... A teraz szykuje się do pojedynku.

Domyślnie

podobają mi się wszystkie, poza nr3.
    Dokładnie to w takiej kolejności: 4, 1, 2 (przy czym udaję, że nie widzę rastra ). Ładna konwersja, wogóle te zdjęcia mają taki "analogowy" klimat
    Na pewno krok do przodu
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Jędrzej Gadziński Awatar jendryn
    Miasto
    Frankfurt am Main

Domyślnie

4 to duuuży krok na przód w Twojej auto-twórczości
    D700 16,17-35,35

Domyślnie

No wiesz staram się zrobić coś innego...ale Hani ma większe doświadczenie i lepszy jest w obróbce.

Domyślnie

To moze pokaże jeszcze jedno foto z tej sesji foto.

5.

Domyślnie

3 najlepszy kadr + retusz a'la lata 20
    Fajnie wyszło, no i w końcu zobaczyłem Twój profil
    MarcinWilk

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów