Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 87

Wątek: AutoNOVIKA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icek Zobacz posta
    poszedłem o krok na przód ... po próbnik ... oczywiście zaznaczyłem że mam nieskalibrowany notebook a jakbyś zwrócił uwagę na emotki chyba inaczej byś to odebrał ale co tam ... nieważne.
    Bajer polega na tym, że nie musisz mieć skalibrowanego monitora aby orzekać czy na zdjęciu występuje tzw. clipping czy nie. Wystarczy jakikolwiek program graficzny, który pokazuje histogram i/lub pozwala zmierzyć wartości kanałów RGB we wskazanym miejscu.

pozdr.
    C5D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez novika Zobacz posta
    Dobra dobra, poddaje się na pewno coś tam znajdziecie. Ale mnie się i tak podoba.. Jutro musze coś z klimatem wymyślić na pojedynek. To będzie trudne... ale trzeba się bedzie wysilić. Dziś odpoczynek od aparatu.
    yyyyyyy.... ale nam też się podoba ... zresztą cukrowaliśmy ;P chociaż teraz zupełnie serio jest 4 fajne zupełnie inne i miłe zaskoczenie ... jak napisał kolega vice milionowy krok a co więcej można powiedzieć odbudowałaś i nie tylko mi ale i chyba szerszemu gronu wiarę w Ciebie ...

Czekam tym razem niecierpliwie na efekty pojedynku ... chciałbym być równie mile zaskoczony

Domyślnie

Czytałem większość Twoich wątków bez śmiałości komentowania. Teraz czuję że utrafiłaś w mój gust więc napiszę. Nie przejmuj się kłótniami robisz dobre zdjęcia a już nr 4 z tego wątku to naprawdę świetna praca a i nr 3 też niewiele brak.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venice Zobacz posta
    Bajer polega na tym, że nie musisz mieć skalibrowanego monitora aby orzekać czy na zdjęciu występuje tzw. clipping czy nie. Wystarczy jakikolwiek program graficzny, który pokazuje histogram i/lub pozwala zmierzyć wartości kanałów RGB we wskazanym miejscu.

pozdr.
    A jeszcze większy bajer polega na tym ze z kolegą dla przekory a nieważne ... dzięki za info wyżej ... i dajmy już przypałom spokój ...

Domyślnie

No to nie pozostaje mi nic innego, jak powiedzieć ze bede się starać zrobić równie klimatyczne foto na pojedynek. Wiecie nie jest łatwo sobie tak wszystko dograć by foto wyglądało fajnie... Musz popatrzeć jak słonko wędruje mi po domku. By jutro sesje zaplanować. Znikam więc...

Domyślnie

Trzymam kciuki. A fotki bardzo mi się podobają. Ładnie pokazujesz siebie. Podoba mi się.
    D700/D300s/D50

Domyślnie

nie wierze... poporstu nie wierze....
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Czwórka - zgodnie z głosami kolegów - najlepsza. Osobiście podoba mi się również jedynka - przerysowanie przerysowaniem ale jest w tym zdjęciu jakaś delikatność. Dwa i trzy kompletnie mi nie leżą - są takie jak inne Twoje prace i na tym dość.
    Jeśli zaprezentujesz coś na kształt zdjęcia Nr 4 to masz mój głos. Srał pies przepały - zdjęcie ma w sobie "to coś"

Domyślnie

Czwórka, jak zauważyli przedmówcy, rzeczywiście bardzo ładna i wyróżnia się na tle Twoich pozostałych prac. Mam tylko nadzieję, że nie będziesz tego kadru powielać przez następne pół roku;P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    nie wierze... poporstu nie wierze....
    w co nie wierzysz? W to, że tu się pisze po prostu co się myśli i jak praca jest dobra lub jest jakimś krokiem na przód to jest to zauważane i doceniane a jak jest staniem w miejscu albo (co gorsze) krokiem w tył to jest to w momencie zauważone i odpowiednio podsumowane?

W zasadzie od początku obserwowałem prace noviki ale od dłuższego czasu po prostu dziewczyna dreptała w miejscu robiąc w zasadzie w kółko to samo (w skrócie - główka w najróżniejszych konfiguracjach, często mało różniąca się od poprzedniej odsłony). Zdjęcie nr 4 jest kroczkiem na przód imho w dobrym kierunku, bo w kółko portretów twarzy i głowy nie można fotografować.

Nikt tu słodzić nie będzie i piać fałszywie ochy i achy skoro widać, że dziewczyna stoi w miejscu (a stała bez dwóch zdań). Na początku jej twórczość była ciekawa itd. ale w pewnym momencie zacięła się pokazując w zasadzie to samo. To tak jak z dobrym kawałem - opowiadany pierwszy drugi lub trzeci raz jest śmieszny ale opowiadany setny raz jest już raczej oklepany i mało śmieszny (lub w ogóle).

Cytat Zamieszczone przez Siepacz Zobacz posta
    Mam tylko nadzieję, że nie będziesz tego kadru powielać przez następne pół roku;P
    Też mam taką nadzieję... autoportret jest czymś ciekawym i istnieje wiele form autoportretu niż tylko portret głowy... Ja np. do tej pory sobie nie potrafię zrobić dobrego...

I jeszcze jedno (powtórzę wyrażaną już kilkakrotnie prośbę) - dla mnie gigantycznym skokiem noviki na przód będzie chwila, jak w końcu zobaczę portret jej autorstwa... ale innej osoby - ale to tylko prośba...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów