Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelcz-Laskowice

Domyślnie

xxxam Hmmm to kupie używaną. A wzroku od wertowania na allegro i takich tam co wymieniłeś nie strace nic, gdyż jestem przekonany co do Nikona No ale będe miał na uwadze Twoją uwagę

D.Anihilati to są przewidywania "być może" no ale wcale tak być nie musi że Nikon wycofa D80 z rynku.

No ale wróćmy do tematu...co możecie mi powiedzieć o obiektywie 18-105 VR ???? Chce znać wasze opinie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zychu Zobacz posta
    D.Anihilati to są przewidywania "być może" no ale wcale tak być nie musi że Nikon wycofa D80 z rynku.
    Oczywiscie, ze nie musi tak byc. Ale spojrzmy na sprawe realnie - nie ma pytanie - "czy", pytanie jest "kiedy" i uwazam, ze wprowadzenie modelu, nazwijmy go tak jak w plotkach, D5000 spowoduje, ze gama produkowanych Nikonow entry-level zawezi sie do modeli D60, D5000, D90 i dalej mozemy tak mowic. W elektronice okres pol roku to "wiecznosc". Wiekszosc uwag zawartych w takich watkach ma ograniczony "termin przydatnosci do spozycia".

No ale wróćmy do tematu...co możecie mi powiedzieć o obiektywie 18-105 VR ???? Chce znać wasze opinie
    A co bys chcial wiedziec?
    Bardzo przyzwoity optycznie, dosyc uniwersalny zoom. Swietnie nadaje sie dla poczatkujacego fotoamatora na poczatek, poniewaz zwykle w sposob wystarczajacy pokrywa potrzebny mu zakres ogniskowych. Pozwala zatem na zorientowanie sie jakie ogniskowe wykorzystuje sie najczesciej, jakich ewentualnie brakuje oraz czy np. warto byloby zainwestowac w cos jasniejszego.

Odnosnie wlasnosci optycznych mozesz poczytac na optyczne.pl: http://www.optyczne.pl/139.1-Test_ob...ED-Wstęp.html i pewnie wielu innych miejscach.

Niedawno, na forum robiono porownanie N18-105 z N18-200 i ten pierwszy wypadal zdecydowanie lepiej, zwlaszcza jesli chodzi o ostrosc (chociaz nalezy pamietac, ze ten drugi zadnym demonem optyki nie jest - wrecz przeciwnie, ale tez inna jest jego zaleta, tzn. duza uniwersalnosc i calkiem przyzwoity stosunek wlasnosci optycznych do zakresu ogniskowych).

Podsumowujac ocene N18-105VR - biorac pod uwage znosna cene (ok. 900 PLN), sensowny zakres ogniskowych, wlasnosci optyczne - na poczatek warto.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelcz-Laskowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D.Anihilati Zobacz posta

A co bys chcial wiedziec?
    Wszystko co możecie mi powiedziećna temat tego obiektywu... I Interesuje mnie czy tym obiektywem można fotografować kolej...glównie w ruchu i czy zdjęcia nie będą rozmazane itd

Domyślnie

oj już nie mogę się doczekać odpowiedzi na to pytanie

a tak offtopic to cos dla miłośników kolei :
    http://www.youtube.com/watch?v=RMTNiYojY74

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelcz-Laskowice

Domyślnie

Lub znalazłem Nikon D90 + 50mm f/1.8D AF za 3464zł...jak myślicie jest to rozsądna cena ????

Domyślnie

Lub znalazłem Nikon D90 + 50mm f/1.8D AF za 3464zł...jak myślicie jest to rozsądna cena ????
    Calkiem, calkiem jak na e-fotojokera, ale tylko na ten moment. Jak juz wspomnialem jeszcze niedawno za mniejsze pieniadze mozna bylo dostac bardziej wartosciowy zestaw. Juz nie wspominajac o tym co bylo przed swietami. Innymi slowy - to nie jest dobry czas na zakupy, pytanie czy nie nastana jeszcze gorsze czasy pod tym wzgledem.

A po tym poscie o kolei to nie wiem czy jest sens wydawac nawet te 3k PLN na D80.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelcz-Laskowice

Domyślnie

Innymi slowy - to nie jest dobry czas na zakupy, pytanie czy nie nastana jeszcze gorsze czasy pod tym wzgledem.
    Jak to gorsze czasy...to znaczy co mam rozumieć pod tym względem...że zdrożeje?

A po tym poscie o kolei to nie wiem czy jest sens wydawac nawet te 3k PLN na D80.
    Czemu tak myślisz? Jest wiele osób co fotografuje D80-ką i bardzo fajne zdjęcia wychodzą...

A co do obiektywu...50mm f/1.8D AF to jest obiektyw lepszy jakiś?

Domyślnie

Jak to gorsze czasy...to znaczy co mam rozumieć pod tym względem...że zdrożeje?
    Wlasnie tak. Biorac pod uwage, ze wlasnie przez przedstawicielstwa Nikona w roznych krajach przechodzi druga fala podwyzek, to byc moze i Nikon Polska ona nie ominie, zwlaszcza, ze zlotowka niezbyt chce odrabiac straty do pozostalych walut.

Czemu tak myślisz? Jest wiele osób co fotografuje D80-ką i bardzo fajne zdjęcia wychodzą...
    Jest wiele osob, ktore fotografuja D60, D40x, D40 czy nawet kompaktami i im bardzo fajne zdjecia wychodza... tylko ze oni to robia swiadomie i maja o tym pojecie.

A co do obiektywu...50mm f/1.8D AF to jest obiektyw lepszy jakiś?
    Zalezy - od czego (lepszy) i do czego (ma sluzyc - bo jesli do fotografowania kolei to niekoniecznie)?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelcz-Laskowice

Domyślnie

To może napiszecie mi jaki zestaw polecacie do tego typu fotografii ????

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelcz-Laskowice

Domyślnie

Tzn chodzi mi głównie o obiektyw żeby cena maksymalnie była 3,5k

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów