Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Domyślnie

W dużych centrach handlowych są sklepiki Nikona. Poza tym MM, Saturn, Neonet, itd. (ale ich nie polecam).
    Ja brałem w megamedia.pl - ale sprzęt pierwszy raz w ręku miałem jak opłacony już odbierałem z ich magazynu.
    Proponuję Ci podejść do pierwszego lepszego sklepu, który ma na stanie aparat, pobawić się nim, zdecydować czy Ci pasuje. A sam fakt kupna dokonać poprzez jakiś sklep internetowy (ze względu na niższą cenę).

Pozdr
    MaVeR
    D80+N18-135|S150-500 APO|SB900|Naneu Pro Alpha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maver_79 Zobacz posta
    Ja brałem w megamedia.pl - ale sprzęt pierwszy raz w ręku miałem jak opłacony już odbierałem z ich magazynu.
    Ja kupowalem pare razy w megamediach, z odbiorem osobistym, i zawsze przed odbiorem sprzetu moglem sie mu przyjrzec i ostatecznie zdecydowac, poza tym dokonujac zakupu przez Internet zawsze mozesz zrezygnowac w ciagu 10 dni (chociaz lepiej sie upewnic), bo np. chyba fotojoker troszke naduzywa odbioru osobistego w sklepie i nie chce traktowac tego jak zakupu na odleglosc (przynajmniej tak zrozumialem ich zapisy regulaminowe i to co kiedys czytalem na ich temat).

Poza tym we Wroclawiu jest oddzial Abfoto (sklep Nikona w Magnolia Park), Fotoakces vel Fotoraj vel Fotoimpra (Wyb. Wyspianskiego 14) - tylko kazdy z tych sklepow ma inne ceny, ale mieszcza sie w tym samym pomieszczeniu i maja jedna kase, Foto no 1 (ul. Odrzanska 24-29), kiedys byl jeszcze jakis sklep na ul. Na szancach, ale go juz chyba nie ma :/.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

Oczywiście nie twierdzę, że w megamedia nie można oblookać sprzętu. Ja po prostu mieszkam kilkadziesiąt metrów od nich i codziennie kolo ich magazynu przejeżdżam. Poza tym mają bardzo miłą obsługę. Doradzą, od razu informują o każdej zmianie, itp.
    Ogólnie dbają o klienta i można się z nimi naprawdę dogadać. Dlatego im ufam.

Pozdr
    MaVeR
    D80+N18-135|S150-500 APO|SB900|Naneu Pro Alpha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maver_79 Zobacz posta

Doradzą, od razu informują o każdej zmianie, itp.
    Ogólnie dbają o klienta i można się z nimi naprawdę dogadać.
    Ogolnie to chwale ten sklep i z czystym sumieniem moge go polecic.

Natomiast raz mialem wlasnie w przypadku terminu realizacji drobny zgrzyt. Wpierw ustalili mi termin na realizacji na ponad miesiac - zgodzilem sie. Jak termin mijal to zadzwonili proszac o dodatkowe pare dni - zgodzilem sie. No, ale w momencie, gdy po raz kolejny wydluzyli mi czas oczekiwania informujac mnie o tym tylko przez strone www (na ktora przez przypadek zajrzalem), podczas gdy w innych sklepach we Wroclawiu ten towar byl w tej samej cenie i to dostepny od reki, troszke sie zirytowalem i zrezygnowalem z zakupu. Chociaz tez w tej kwestii nie robili problemow.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelcz-Laskowice

Domyślnie

Hmmm czyli mi polecacie z obiektywem Nikkor 18-105mm VR...a jak bardziej będzie sie opłacało...żeby było w zestawie czy żeby body kupić osobno i obiektyw osobno? i czy we Wrocku można taki obiektyw dostać(chociaż nie obraziłbym sie gdyby był w zestawie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zychu Zobacz posta
    Hmmm czyli mi polecacie z obiektywem Nikkor 18-105mm VR...a jak bardziej będzie sie opłacało...żeby było w zestawie czy żeby body kupić osobno i obiektyw osobno?
    Dobre pytanie. Zwykle zestawy (kity) sa tansze. Jednakowoz AFAIR pierwotnie obiektywem kitowym do D80 byl N18-135. Dopiero jak w zeszlym roku wszedl na rynek N18-105VR, glownie jako obiektyw kitowy do D90, to zaczeto go sprzedawac rowniez w zestawie z D80. Obecnie mozna komplet (D80 + rzeczony Nikkor) dostac w paru sklepach internetowych za ok. 3000 PLN. Z kolei sam korpus D80 kosztuje ok. 1800 PLN (niby za 1850 mozna w e-fotojokerze, go kupic, ale maja "chwilowy brak towaru", a to znaczy, ze nie wiadomo kiedy i niewiadomo za ile beda go mieli), z kolei sam ceny samego obiektywu zaczynaja sie od 890 PLN (za 966 PLN jest w e-fotojokerze i to jeszcze dostepny). Z tego wynika, za kupujac osobno moznaby nawet troszke zaoszczedzic (np. tak skompletowany zestaw w e-fotojokerze z odbiorem we Wroclawiu, po uwzglednieniu kosztow transportu wynioslby ok. 2850PLN). Jednak ostatnio sa coraz wieksze problemy z dostepnoscia towaru i nawet jesli jakis sprzet "wisi" na stronie, to po probuje realizacji transakcji moga wyskoczyc rozne hece (vide EURO RTV AGD).

i czy we Wrocku można taki obiektyw dostać(chociaż nie obraziłbym sie gdyby był w zestawie)
    Od reki, w sensownej cenie - marne szanse. W nonsensownej cenie - moze w jakis mm albo saturnach albo fotojokerze (nie mylic z e-fotojokerem, bo chociaz sprzet mozna odebrac w tym samym punkcie to jednak ceny rozne). W sensownej cenie pewnie po zamowieniu (patrz to co napisalem wczesniej).

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelcz-Laskowice

Domyślnie

Czyli bardziej sie opłaca kupować osobno body i obiektyw...bo ja raczej za gotówke brać nie będe z tego względu że mnie stać na tyle nie będzie więc na raty będe brać. Ale to tak za około 0,5 roku.

I wypowiedzcie się na temat obiektywu N 18-105 VR jego zalety i wady.
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 01-03-2009 o 11:50 Powód: łączenie podwójnego wpisu

Domyślnie

To pytaj za pol roku, co sie bardziej oplaca, bo do tego czasu duzo moze sie zdarzyc.

Ja teraz pytam by mniej więcej zorientować się w cenach no i mniej więcej "wyprognozować" ceny za pół roku
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 01-03-2009 o 11:50 Powód: łączenie podwójnego wpisu

Domyślnie

Za pół roku to świat moze stanać na głowie - to raz
    Za pół roku USD może kosztować6 zł więc za 3000 nawet kompakta nie kupisz - to dwa
    Za pół roku może być ciężko znaleźć nówkę D80 - to trzy
    Za pół roku może pojawić się wiele nowych produktów (czyt. następca D90 lub inne alt. cudo) - to cztery
    itd itd ...

Ni planuj zakupu tak długo w przód - max tydz /2 tyg - bo naczytasz sie porównań, testów, głupkowatych porad, offtopiców na 10 stron, gazetek fotojokera, stracisz wzrok od wertowania allegro a na koniec odechce ci się robić zdjęcia albo kupisz soniaka
    Wiem co mówie do zakupu składałem się ponad miesiąc - u mnie skończyło się dobrze ale znam tragiczne ofiary takich akcji

Pozdro

Domyślnie

Ja teraz pytam by mniej więcej zorientować się w cenach no i mniej więcej "wyprognozować" ceny za pół roku
    To idz do wrozki, tyle samo Ci powie.
    Porownaj ceny sprzed pol roku, ba, sprzed 2 miesiesiecy i wyobraz sobie, ze duzo osob nie spodziewalo sie takiego obrotu sprawy (np. Nikon D300 ok. 1k PLN w gore, Nikon D700 ok. 2k PLN w gore, nie wspominajac juz o obiektywach.
    Co do sprzetu. Bedzie PMA, byc moze do tego czasu D80 zostanie wycofany przez Nikona z rynku. AFAIR D80 to obecnie najstarszy produkowany model Nikona. Moze pojawi sie cos pomiedzy D60 i D90 (jak glosza plotki D5000).

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów