Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ozborn Zobacz posta
    Ale co ma piernik do wiatraka ? To jest dział KRAJOBRAZ i tu oceniamy KRAJOBRAZY a nie enduro...

PS. Ja już tamto oceniałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Ale co ma piernik do wiatraka ? To jest dział KRAJOBRAZ i tu oceniamy KRAJOBRAZY a nie enduro...
    No przyznam racje , a co do enduro to tam jest motocross
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

Ozborn - nie irytuj się , to Ty żle zacząłeś bo od wytycznych co wolno komentować a co nie , powtórzę raz jeszcze jezeli fotka staje pod publiczna ocenę i jest ewidentnie skopana, a technika jest niewłasciwie wdrozona to o tym się pisze
    HDR - jest skomlikowana techniką obróbki zdjęć i trzeba naprawdę wiedzy i umiejętnosci aby go własciwie stosować - ale kiedy ktoś juz go opanuje to moze być swietnie, link pod postem Nemeta pokazuje jak efekty potrafia być wspaniałe

pozdrawiam

Domyślnie

A tu cigniczek bez hdr zostawiam 2 przyczepe bo mz lepiej tak wyglada niz obcieta

Nie irytował bym się tylko mnie ta kupa wkurzyła, ale spoko loko hdry zostawię na następna zimę postaram się to zgłębić

Domyślnie

No i ciągniczek bez PS'ucia jest całkiem przyjemną fotką...

Domyślnie

Mnie tu sie kadr nie widzi
    Ogólnie za dużo rzeczy jest w tym kadrze i nie wiadomo na czym się skupić
    Poza tym przeszkadza trawa na pierwszym planie która niepotrzebnie zasłania przyczepę do tego obcięte koło i krzak po prawej

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Żeby nie było dalej nie porzebnych spięć proszę o zamknięcie wątku już wiem, ze nie trafiłem w temat

Domyślnie

Co do zdjec - cross wyszedl nieporownywalnie lepiej, ale tam tez przeciez kiedys zaczynales.
    Pare ujec jest wystrzalowych.
    Mysle, ze tu moze byc tak samo.
    Nikt ci zle nie zyczy, a e.w. zle intencje poznasz po braku argumentow.

Kilka przydatnych slow n.t. techniki HDR znajdziesz tu:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=75379 ,
    trzeba tylko wylowic odpowiednie fragmenty.

Nie martw sie, bedzie dobrze
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Ja sie nie martwię chciałem spróbowac i to zrobiłem a ż ewyszło nie tak jak trzeba to się dowiedziałem i tak kręci mnietylko motocross więc HDR odłoże na poźniejszy okres

bombel
    Gość

Domyślnie

Szkoda, że dopiero teraz trafiłem na ten wątek.

Widzisz Ozborn, to jest forum fotograficzne i pytasz gdzieś tutaj po co ono jest (żeby wystawiać fotki i komentować). To prawda. Ale ono, to forum jest też także po to - a może nawet przede wszystkim - żeby poprawiać błędy, i prostować rozprzestrzenianie głupot.

Oczywiście nie ma nic karalnego (niestety) w pokazywaniu kiepskich fotek; jeśli ktoś ma odwagę, to wystawia. Jak do tej pory nie ma nic strasznego, najwyżej trochę śmiechu. Ale jak ktoś na pokaże zdjęcie ślimaka, ale będzie z powagą wmawiać, że to zdjęcie węża - to musi, podkreślam musi napotkać sprostowanie.

Nazwałeś te zdjęcia HDRami, a nawet przyznałeś, że każdy ma inne rozumienie HDRów. Równie dobrze mogłeś je nazwać elipsami, bo każdy ma inne rozumienie elipsy. Rozumiesz to? HDR jest dość dobrze zdefiniowaną techniką, a tylko niektórym się wydaje, że zrobią byle co i nazwą jak chcą.

Nie to jest błędem, że pokazujesz takie obrazki, to jeszcze jest do zniesienia. Tragicznym błędem jest to, że nazywasz je HDRami, bo robisz innym wodę z mózgu i wprowadzasz ich w błąd.

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Mam nadzieję, że Autor słów przeze mnie zacytowanych sprzeciwu nie zgłosi.
    Nie, nie zgłaszam

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów