Szukaj
Ozborn - nie irytuj się , to Ty żle zacząłeś bo od wytycznych co wolno komentować a co nie , powtórzę raz jeszcze jezeli fotka staje pod publiczna ocenę i jest ewidentnie skopana, a technika jest niewłasciwie wdrozona to o tym się pisze
HDR - jest skomlikowana techniką obróbki zdjęć i trzeba naprawdę wiedzy i umiejętnosci aby go własciwie stosować - ale kiedy ktoś juz go opanuje to moze być swietnie, link pod postem Nemeta pokazuje jak efekty potrafia być wspaniałe
pozdrawiam![]()
A tu cigniczek bez hdr zostawiam 2 przyczepe bo mz lepiej tak wyglada niz obcieta
Nie irytował bym się tylko mnie ta kupa wkurzyła, ale spoko lokohdry zostawię na następna zimę postaram się to zgłębić
NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8
No i ciągniczek bez PS'ucia jest całkiem przyjemną fotką...
Mnie tu sie kadr nie widzi
Ogólnie za dużo rzeczy jest w tym kadrze i nie wiadomo na czym się skupić
Poza tym przeszkadza trawa na pierwszym planie która niepotrzebnie zasłania przyczepę do tego obcięte koło i krzak po prawej
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Żeby nie było dalej nie porzebnych spięć proszę o zamknięcie wątku już wiem, ze nie trafiłem w temat![]()
Co do zdjec - cross wyszedl nieporownywalnie lepiej, ale tam tez przeciez kiedys zaczynales.
Pare ujec jest wystrzalowych.
Mysle, ze tu moze byc tak samo.
Nikt ci zle nie zyczy, a e.w. zle intencje poznasz po braku argumentow.
Kilka przydatnych slow n.t. techniki HDR znajdziesz tu:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=75379 ,
trzeba tylko wylowic odpowiednie fragmenty.
Nie martw sie, bedzie dobrze![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Ja sie nie martwię chciałem spróbowac i to zrobiłem a ż ewyszło nie tak jak trzeba to się dowiedziałem i tak kręci mnietylko motocross więc HDR odłoże na poźniejszy okres
Szkoda, że dopiero teraz trafiłem na ten wątek.
Widzisz Ozborn, to jest forum fotograficzne i pytasz gdzieś tutaj po co ono jest (żeby wystawiać fotki i komentować). To prawda. Ale ono, to forum jest też także po to - a może nawet przede wszystkim - żeby poprawiać błędy, i prostować rozprzestrzenianie głupot.
Oczywiście nie ma nic karalnego (niestety) w pokazywaniu kiepskich fotek; jeśli ktoś ma odwagę, to wystawia. Jak do tej pory nie ma nic strasznego, najwyżej trochę śmiechu. Ale jak ktoś na pokaże zdjęcie ślimaka, ale będzie z powagą wmawiać, że to zdjęcie węża - to musi, podkreślam musi napotkać sprostowanie.
Nazwałeś te zdjęcia HDRami, a nawet przyznałeś, że każdy ma inne rozumienie HDRów. Równie dobrze mogłeś je nazwać elipsami, bo każdy ma inne rozumienie elipsy. Rozumiesz to? HDR jest dość dobrze zdefiniowaną techniką, a tylko niektórym się wydaje, że zrobią byle co i nazwą jak chcą.
Nie to jest błędem, że pokazujesz takie obrazki, to jeszcze jest do zniesienia. Tragicznym błędem jest to, że nazywasz je HDRami, bo robisz innym wodę z mózgu i wprowadzasz ich w błąd.
Nie, nie zgłaszam![]()
Skontaktuj się z nami