Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Powerlux, Quantum, CY-400Ws - co wybrac?

przeczytalem troche o w/w i mam metlik
    zastosowanie domowe, pokoj 5x4x2,5m

chce kupic 3 lampki, teoretycznie Powerlux wypada najlepiej
    kwestia kasy jest drugorzedna, "tysiak" w ta czy w tamta

funsports troche lakonicznie udziela mi odpowiedzi i nie wiem co wybrac

a moze cos calkiem innego? jednak wolalbym sprawdzone konstrukcje
    rozsadek mowi mi, ze 3xCY-200Ws jest dla mnie wystarczajace
    ale .....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta
    przeczytalem troche o w/w i mam metlik
    zastosowanie domowe, pokoj 5x4x2,5m...
    Jeszcze z 2 tygodnie temu byłem w praktycznie identycznej sytuacji. Brałem pod uwagę właśnie tych trzech producentów lamy i ostatecznie zdecydowałem się na Powerluxy.
    Jeśli chodzi o lakoniczne odpowiedzi z Funsports, to gdzieś i na tym forum zostało to opisane, tym nie mniej osobiście potwierdzam. Po udzielonych odpowiedziach zastanawiałem się, czy aby na pewno sprzedawca ma ochotę sprzedać mi cokolwiek. Gdyby to był kontakt z tą firmą przed przeczytaniem na tym forum wątków poświęconych obsłudze klientów przez Funsports, pewnie szybko bym dał sobie z nimi spokoju.
    Wracając natomiast do spawy, to w kwestii wyboru przekonał mnie serwis oraz zastosowane rozwiązania w tych lampach. Począwszy od możliwość regulacji środka ciężkości (w moim przypadku przy sofboxach 120x80 to istotny problem), poprzez wyświetlacz, który już doskonale zdał swój egzamin. Lamp nie będę opisywał, w końcu opisów tego sprzętu jest sporo. Jestem bardzo zadowolony i w przypadku ponownych zakupów mój wybór byłby identyczny. Skoro zatem gotówka nie jest specjalnym problemem, to polecam lampy Powerlux.
    Istotną wadą kobiet jest to, iż tracimy przez nie zbyt wiele czasu, ale jest to najpiękniej stracony czas.

Domyślnie

musze jednak funsports pochwalic za szybki kontakt, w 2 dni wymienilem z nimi 4-5 e-maili
    pisalem do fripers - do dzis zero odpowiedzi

ambergraff - jakiej mocy kupiles?

Domyślnie

musze jednak funsports pochwalic za szybki kontakt, w 2 dni wymienilem z nimi 4-5 e-maili
    pisalem do fripers - do dzis zero odpowiedzi

ambergraff - jakiej mocy kupiles?

Kupiłem 500Ws, przy czym zastanawiałem się nad 600Ws. Doszłam jednak do wniosku, iż i tak w moim przypadku 500Ws to spory zapas mocy. Dodatkowo przeważyła dość prozaiczna sprawa, a mianowicie skala regulacji na wyświetlaczy jest od 1 - 6, co w prosty sposób w przypadku 500Ws przelicza się po 100Ws na każdą jednostkę. Może i banalne, ale praktyczne.
    Istotną wadą kobiet jest to, iż tracimy przez nie zbyt wiele czasu, ale jest to najpiękniej stracony czas.

Domyślnie

funsport bardzo szybko wysyła, czasem się myli ale bez problemu prostuje zamówienie, niestety wyciągnięcie z nich informacji jak koledzy wspomnieli jest czasem problematyczne.
    lampki kupiłem quantumy, bo mi taniej wyszły, a o obu firmach jest tyle samo dobrych jak i złych wypowiedzi i obie reprezentują tą samą półkę (czyt. średnia chińszczyzna)
    w quantumie łatwiej o rabat niż w funsporcie
    system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki

Domyślnie

vuki - jesli quantuum ma jeszcze na stanie lampy serii R, to moge Ci je polecic Sam je sprzedawalem kilku osobom z forum i sa zadowoleni. Osobiscie tez wybralbym je ze wzgledu na latwe sterowanie i solidna, metalowa bude. Tego tysiaka mozesz przeznaczyc na jak najlepsze sobole, np. Bowensa... wbrew pozorom jest to wazny i czesto niedoceniany element zestawu

Domyślnie

zamowilem Powerluxa - czekam na przesylke

gdybym mieszkal blizej Krakowa, pewnie kupilbym Quantumy

Domyślnie

zamowilem Powerluxa - czekam na przesylke

gdybym mieszkal blizej Krakowa, pewnie kupilbym Quantumy
    To tym razem ja się spytam jakie konkretnie zamówiłeś?

Domyślnie

z samego rana przyszly - potwierdzam szybkosc FUNSPORTSów
    mam 2x400 + 1x200 oraz jakies tam akcesoria wrotowo, sofboxowo, strumienicowe

pebees
    Gość

Domyślnie

Po ile płaciłeś i za co konkretnie ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów