Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: trudne poczatki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem (ale ja nic nie wiem) to same kadry (twoich zdjęć) są całkiem niezłe i stanowić by mogły całkiem fajny materiał to późniejszej obróbki niestety ostrość zawiodła na całej linii i nad ty powinieneś się teraz skoncentrować poza tym obróbka obróbka i jeszcze raz obróbka....
    kupa sprzętu i brak talentu

Domyślnie

EJ PANOWIE.

Nad zdjęciami (tymi trzema) Napisałem dokładnie tak:

„Poniżej kilka zdjęć których wcale nie trzeba brać za przykład”

Czy jest tam napisane: Przykładowe zdjęcia z których należy brać przykład?
    x

Domyślnie

Jasne, w takim razie powiedz - po co jest pokazałeś?
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Taka rada, jeśli chodzi o stałkę 50mm podkręć ją, co najmniej 2,8 bo poniżej strasznie mdli i dlatego nie ostre......Podziw dla ISO 2000 bez szumów.....Nie kręciłeś, aby w jakimś Neat Image? Aż nie chce mi się wierzyć, że D90 tak daje radę
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, lecz co się widzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mario7337 Zobacz posta
    Taka rada, jeśli chodzi o stałkę 50mm podkręć ją, co najmniej 2,8 bo poniżej strasznie mdli i dlatego nie ostre......Podziw dla ISO 2000 bez szumów.....Nie kręciłeś, aby w jakimś Neat Image? Aż nie chce mi się wierzyć, że D90 tak daje radę
    D90 posiada matrycę CMOS, ISO 2000 nie jest jakąś tragedią w związku z tym. Poza tym przy takiej rozdzielczości zdjęcia nie będzie widać szumów.

Domyślnie

Znam ten kościół... ciemny jak noc, i na dodatek z mocno oświetlonym ołtarzem... paskudny kontrast... Biorąc to pod uwagę uważam, że nie jest źle jak na pierwszy raz - imho pierwsze zdjęcie do kosza, pozostałe zdaje się zapomniałeś wyostrzyć po zmniejszeniu, poprawiłbym trochę kadrowanie (za dużo zbędnej góry, ucięta wiązanka i.t.p.), ale będzie dobrze

PS.Na mojej początkującej stronie też mam fotki z tego kościoła, z tym samym księdzem nawet (ostatni folder - Promedia Konin)

Pzdr.

Domyślnie

Dzięki wszystkim za opinie i porady Faktycznie przekombinowałem z GO ale człowiek uczy się na błędach :P Niepotrzebnie chyba wybrałem autofokus ze śledzeniem 3D. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle ze kościół jest naprawdę ciężki, a aktualny sprzęt mam od miesiąca (wcześniej zenit 122 i minolta s414). Obiecuję poprawę i proszę o wyrozumiałość

Archibald widziałem Twoje zdjęcia z tego kościoła i szczęka mi delikatnie opadła. Możesz uchylić rąbka tajemnicy jak tego dokonałeś.

pozdr.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów