Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: trudne poczatki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Red face trudne poczatki

Witam wszystkich. Poniżej mój skromny debiucik. Będzie coś ze mnie?

1.2.3.4.5.6.7.
    pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy będzie czy nie to się okaże, a zdjęcia niestety bardzo słabe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iya Zobacz posta
    Czy będzie czy nie to się okaże, a zdjęcia niestety bardzo słabe.
    a ja nie sądzę aby były bardzo słabe!
    Jak na debiut to nie są złe, a będzie już tylko lepiej.
    Generalnie brakuje ostrości
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Ja podobnie sądzę jak D_Z_I_A_D_E_K.
    Jak na początek jest całkiem , całkiem, tylko troche mało ostro.

Domyślnie

kryteria oceny zdjec ślubnych sa szczególnie nieostre. Zatem pierwsze pyanie, to jakie wg ciebie powinny byc dobre zdjecia ślubne, a dopiero potem odpowiedz, czy te akurat takie są.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Czy będzie coś z Ciebie? Będzie. Początki nie są takie złe. Musisz analitycznie popatrzeć na swoje zdjęcia. Co z GO. (głębia ostrości)? Czy jesteś pewien, że ostre jest to, co chciałeś a rozmyte to, co zbędne? Musisz sam do tego dojść.
    Uważam, że zdjęcia tego typu są bardzo trudne. Jest wiele powodów. Pierwszy to taki, że sesji się nie da powtórzyć. Kolejny, że nie każdy ksiądz pozwoli na błyskanie fleszem. I tak dalej. Błędem jest podchodzenie zbyt blisko do fotografowanych osób. To ich onieśmiela. Kobiety sztucznie zaciskają usta. Od razu mamy kłopot z ostrością. Zawężamy sobie pole manewru. W przypadku użycia lampy błyskowej suknia Pani Młodej może złapać przepał. Na twarzach podobnie. Pierwsze plany mamy wyżarte kolejne ciemne. Uważam, że powinniśmy działać z odległości nie mniej niż 4 może 5 metrów. Raczej długie ogniskowe. Aranżacja światła zależy od warunków. To jest trudne, ponieważ sufity w kościołach są wysoko. Krótko mówiąc trzeba się namęczyć.
    Kolejna sprawa. Nigdy nie robić zdjęć jak (bez skojarzeń proszę) ktoś komuś wkłada coś w otwarte usta. Ksiądz jakieś opłatki czy inne. Na imprezie też. Gościu je zupę a my cyk w momencie, gdy właśnie sobie ląduje łyżką na języku. Dokumentowanie szeroko otwartej paszczy musi mieć swoje uzasadnienie. Często garnitur zębów składa się z ….. No wiadomo. Każdy chce wyjść dobrze na imprezie, ponieważ zdjęcia zostaną w rodzinie i u znajomych przez sto lat. Wypada dać gwarancję, że nikogo nie skompromitujemy. A na weselach to się różne rzeczy zdarzają. Zdjęć rozwodowych to można machnąć, że ach.
    Trzeba unikać zdjęć z mikrofonem przy ustach Panny Młodej. Trzeba tłumaczyć czemu?
    Niech się Panna uśmiechnie. To zawsze ładnie wygląda i jest dynamiczne.
    Poniżej kilka zdjęć których wcale nie trzeba brać za przykład.

x

Domyślnie

Również nie powiedziałbym, że są aż takie słabe. Podstawowa sprawa to brak ostrości, na niektórych chyba AF poległ, a na innych zbyt mała GO. jak mówi B. Peterson takie sceny należą do opisujących, czyli większa GO byłaby wskazana. Można się oczywiście bawić z GO ale raczej nie podczas samej ceremoni zaślubin. Ten moment jest ważny zarówno dla Pani Młodej co Pana Młodego, a dla ich rodziców którzy to potem oglądają szczególnie. Poza tym jak napisałem wczesniej aż tak źle nie jest i pewnie z kazdym razem bedzie lepiej.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Sory, ale te 3 zdjęcia powyżej to jest jakaś tragedia i nawet, by mi do głowy nie przyszło, żeby je dawać jako przykład. Chyba, że przykład jak nie robić ślubnych zdjęć...
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

zdjecia bardzo slabe
    ostrosc zgubiona , kolorystyka lezy
    kadry bez rewelacji

pozdr
    D700 | N 14-24/2,8 G | N 35/2,0 | N 50/1,4 G | N 85/1,4 | SB 900 |
    http://blog.karolszafraniec.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Sory, ale te 3 zdjęcia powyżej to jest jakaś tragedia i nawet, by mi do głowy nie przyszło, żeby je dawać jako przykład. Chyba, że przykład jak nie robić ślubnych zdjęć...
    kobyll masz rację , ba a nawet powiem że te pierwsze mogą byc przykładem dla nich ,tym bardziej jeśli mowa o GO .
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów